Sport

Încă o dezamăgire la tenis de masă! Bernadette Szocs a pierdut și România mai rămâne doar în proba pe echipe

Concursul de tenis de masă nu merge conform planului pentru naționala României. Bernadette Szocs a pierdut primul meci la individual.
27.07.2021 | 06:51
Inca o dezamagire la tenis de masa Bernadette Szocs a pierdut si Romania mai ramane doar in proba pe echipe
ADVERTISEMENT

Încă o zi dificilă pentru tenisul de masă românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bernadette Szocs a pierdut primul meci disputat pe tabloul probei de individual și a fost eliminată din concurs.

Încă o dezamăgire la tenis de masă! Bernadette Szocs, eliminată la primul meci pe tablou

Deși a fost considerată favorita confruntării cu sportiva din SUA cu origini chineze Juan Liu, clasată pe locul 450 în clasamentul mondial, Szocs, sportivă aflată în top 30, a cedat cu scorul de 2-4 la seturi.

ADVERTISEMENT

Disputa a început bine pentru americancă. A câștigat primul set cu scorul de 11-4, însă sportiva din România a revenit foarte bine în următoarele două seturi.

Bernadette Szocs a câștigat cu 11-6 seturile doi și trei și lucrurile păreau că intră pe un făgaș normal. Din păcate, aveau să fie ultimele seturi câștigate de româncă în meci.

ADVERTISEMENT

Enervată în ultimul set, Szocs a cedat cu 3-11!

Juan Liu s-a impus cu 11-9 în setul patru, iar în setul cinci a pus mare presiune pe româncă, reușind să se apropie de victorie după ce a câștigat cu 11-8.

În ultimul set al meciului, Bernadette Szocs a clacat. Vizibil nervoasă de felul în care evoluează meciul, românca a pierdut cu scorul de 11-3 și părăsește concursul în turul trei, la primul meci disputat.

ADVERTISEMENT

Înfrângeri pe linie în competiția individuală!

Înfrângerea vine la o zi după ce Eliza Samara, cealaltă reprezentantă a României în proba individuală a cedat cu 1-4 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11) în fața thailandezei Suthasini Sawettabut.

Cea mai bună evoluție de până acum a avut-o România pe tabolul de dublu mixt. Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au ajuns până în sferturile de finală, acolo unde au fost eliminați de campionii mondiali din China: Shiwen Liu și Xin Xu.

ADVERTISEMENT

A mai rămas concursul feminin pe echipe! România joacă împotriva naționalei din Egipt

Pe tabloul masculin, Ovidiu Ionescu a părăsit și el timpuriu competiția, în turul doi. Românul a fost învins de brazilianul Gustavo Tsuboi cu 1-4 (6-11, 11-9, 11-13, 9-11, 9-11).

Pentru echipa României a mai rămas concursul pe echipe feminin unde speră să obțină o medalie.

Concursul începe duminică, 1 august, cu meciul din optimi împotriva naționalei din Egipt. România pleacă mare favorită în această dispută.

 

ADVERTISEMENT