Fotbal intern

Încă o echipă de TOP din Liga 1, aproape de COLAPS!

De ceva timp Ioan Niculae a tot amenintat ca, in conditiile in care statul nu-l sprijina si nu fixeaza un pret mai mic pentru gaze, in cazul marilor consumatori, el se vede nevoit sa-si inchida toate...
16.05.2014 | 08:59
Inca o echipa de TOP din Liga 1 aproape de COLAPS

De ceva timp Ioan Niculae a tot amenintat ca, in conditiile in care statul nu-l sprijina si nu fixeaza un pret mai mic pentru gaze, in cazul marilor consumatori, el se vede nevoit sa-si inchida toate fabricile. Ceea ce s-a si intamplat! In acest context, nivelul la care a ajuns Astra poate fi in mare pericol, dat fiind faptul ca robinetul cu bani ar putea fi strans la minimum.

Rand, pe rand, patru din cele sase fabrici de ingrasaminte ale omului de afaceri Ioan Niculae s-au inchis, iar angajatii au intrat in somaj. Mai mult, in urmatoarea luna, Ioan Niculae spune ca va inchide si celelalte doua fabrici.Inchiderea afacerilor lui Niculae nu inseamna o mare gaura doar in buzunarul bogatasului, ci si 6.000 de angajati, ramasi pe drumuri.

Ioan Niculae este, de multi ani, pe primele locuri in topurile cu cei mai bogati romani. Anul trecut,  Niculae a fost desemnat chiar cel mai bogat roman, iar cu averea sa, estimata la 1,2 miliarde de dolari, s-a plasat pe locul 1.372 la nivel mondial, potrivit ultimei editii a topului miliardarilor realizat de revista americana Forbes.

Conform economica.net, in urma cu cateva zile, omul de afaceri a inchis Amurco Bacau si Nitroporos Fagaras, dupa ce Donau Chem Turnu Magurele si Azochim Savinesti au fost inchise la inceputul acestui an. Doar Viromet Victoria si Chemgas Slobozia mai sunt deschise, insa si acestea vor fi inchise la sfarsitul acestei luni si 6.000 din cei 7.000 de salariati ai grupului InterAgro vor deveni someri. Restul vor ramane pentru conservarea instalatiilor de la combinate.

Cum afacerile lui Ioan Niculae nu sunt numai in domeniul industriei chimice, ci si in agricultura, turism si transporturi maritime, bogatasul admite ca nu e chiar falit. “Mai găsesc eu 100 -150 de lei, prin buzunare. Mai avem agricultura, care merge bine, industria alimentara, care merge bine, şi energia, care merge binisor. Dar industria chimica e moarta”, a precizat patronul InterAgro.

Ioan Niculae administreaza aproximativ 50.000 de hectare de teren agricol, fiind unul dintre cei mai mari cultivatori de cereale din Romania. Are la Zimnicea un domeniu superb, iar ca pasiuni fotbalul (fiind si patronul echipei Astra Giurgiu) si vanatoarea. Calatoreste cu avionul personal sau cu yachtul.

Sursa: wowbiz.ro

Tags: