Fotbal intern

Paulo Vinicius a marcat, dar Marian Barbu nu a validat reușita CFR-ului: „Arbitrul are o problemă majoră!”

15.02.2021 | 22:39
Paulo Vinicius a marcat dar Marian Barbu nu a validat reusita CFRului Arbitrul are o problema majora
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a avut un gol valabil, însă care a fost nevalidat de arbitrul partidei cu FC Voluntari, 0-0, deși mingea depășise linia porții lui Victor Rîmniceanu, goalkeeperul ilfovenilor.

Cristian Balaj îi apără pe arbitri: „Ne putem înșela”

UPDATE, 15 februarie, ora 23:15 / Și fostul arbitru Cristi Balaj s-a pronunțat cu privire la faza golului nevalidat pentru CFR Cluj. El a explicat că arbitrul putea valida reușita doar dacă era sigur că mingea a intrat în poartă. „Tușierul poate să vadă într-o oarecare măsură. Tușierul nu poate să vadă faza, doar dacă e pe linie. Ca să vadă trebuie să fie pe linie, iar reperul să fie bara porții. Dacă vede în întregime mingea că a trecut linia, atunci se validează golul. Totuși, ne putem înșela foarte simplu cu o astfel de fază. Din altă poziție, poate să pară că mingea mai are de intrat încă 10% pentru a depăși linia”, a spus Balaj la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu l-a desființat pe arbitru: „O seară catastrofală!”

UPDATE, 15 februarie, ora 23:10 / Antrenorul campioanei CFR Cluj l-a atacat dur pe arbitrul central al partidei și a acuzat îndeosebi faza golului nevalidat de către Marian Barbu. „A fost o seară catastrofală din punct de vedere al arbitrajului.  Mingea intră în poartă clar, după am avut penalty clar. Nu vezi golul, nu vezi nici penalty-ul, atunci ce mai vrei. Sunt trei greșeli mari în același meci, e viciere majoră de rezultat. E strigător la cer, în seara asta e prea mult. Un meci se deblochează și cu un gol, ce puteam să facem mai mult. Trei greșeli majore, cu influențarea rezultatului. Eu nu mă mai împac cu aceste lucruri. Avem arbitri buni și foarte buni, dar aici nu au fost faze grele, este vorba despre o viciere majoră de rezultat. Eu susțin arbitrajul românesc, dar domnul din această seară are probleme și sper să doarmă liniștit la noapte, pentru că eu nu voi dormi liniștit”, a tunat Iordănescu la Digisport.


Nemulțumire în rândul jucătorilor campioanei: „Vrem VAR!”

UPDATE, 15 februarie, ora 23:00 / Adrian Păun și Ovidiu Hoban au comentat și ei faza controversată din finalul partidei dintre CFR Cluj și FC Voluntari.  „Am avut și golul acela valabil, dar asta este, ce să facem? Mergem înainte”, a spus Ovidiu Hoban. Mult mai virulent a fost Adrian Păun, cel care a criticat condițiile din Liga 1 și s-a declarat scandalizat de faptul că încă nu există tehnologie VAR în România. „În a doua repriză am avut un gol valabil, pe care numai dacă nu vrei nu-l dai, plus două penalty-uri. VAR așteptăm de doi ani. Avem pretenții să jucăm în Europa, să ne calificăm la Mondiale, la Europene, dar condiții de Liga 2”, a spus Păun.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu: „E nevoie de Goal Line!”

UPDATE, 15 februarie, ora 22:40 / Ion Crăciunescu a comentat la Digisport faza în care au fost implicați Paulo Vinicius și Victor Rîmniceanu. Fostul arbitru consideră că acest gen de fază dovedește că este necesară introducerea sistmeului Goal Line în România. „Impresie poți să ai la aceste faze doar dacă te uiți la televizor. Arbitrul nu apare în cadru, asistentului îi este obturată imaginea. A fost gol, dar nu pot să bag mâna în foc. Avem și noi nevoie de Goal Line, dar după atâția ani în care s-a vorbit despre Goal Line în România, nu mai aștept nimic”, a declarat Crăciunescu.


Este vorba despre lovitura de cap a lui Paulo Vinicius din minutul 71, care a depășit linia porții Voluntariului, după cum s-a văzut și la reluări, moment la care toți jucătorii CFR-ului au protestat, însă decizia arbitrului a rămas neschimbată.

ADVERTISEMENT

Momentul controversat s-a petrecut în minutul 71, iar un gol validat pentru CFR Cluj în acel moment ar fi schimbat radical desfășurarea partidei.

O altă fază controversată în Liga 1! CFR Cluj a avut un gol valabil, dar nevalidat

Arbitrul Marian Barbu, cel care a condus partida dintre CFR Cluj și FC Voluntari, a fost implicat într-un nou moment controversat din Liga 1, nevalidând un gol perfect valabil al lui Paulo Vinicius.

ADVERTISEMENT

În afară de Marian Barbu, nici centralul nu a văzut bine faza și nu i-a spus să valideze golul, astfel că ilfovenii au scăpat cu fața curată în urma deciziei luate, deși toată banca tehnică și toți jucătorii campioanei României protestau vehement.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a rămas tot pe locul 2 în clasament, la egalitate de puncte cu FCSB, fiind a treia dată în actualul sezon când campioana României ratează șansa de a se instala pe prima poziție a campionatului. Golaverajul o avantajează însă pe formația lui Toni Petrea.

  • 2 este locul pe care CFR Cluj îl ocupă în campionat, cu 48 de puncte

Au fost probleme și la Hermannstadt – FCSB 

Meciul de la Cluj nu a fost singura partidă din etapa a 23-a a Ligii 1 care a generat probleme de arbitraj. Și duelul dintre Hermannstadt și FCSB a fost unul cu decizii contestate ale lui Cătălin Popa.

„Până acum, aveam o medie de un penalty/meci neacordat, de regulă la 0-0. Acum, avem în sfârșit parte de o schimbare. Penalty inventat contra noastră!”, a acuzat managerul general al roș-albaștrilor, Mihai Stoica.

Partida dintre Hermannstadt și FCSB s-a încheiat cu scorul de 1-0, consfințind a treia înfrângere consecutivă a liderului Ligii 1, cu același scor.

ADVERTISEMENT
Tags: