News

Încă o înfrângere pentru Trump. Inaugurarea lui Joe Biden, urmărită de 40 de milioane de oameni

22.01.2021 | 17:55
Inca o infrangere pentru Trump Inaugurarea lui Joe Biden urmarita de 40 de milioane de oameni
ADVERTISEMENT

Joe Biden l-a învins din nou pe Donald Trump, de data asta la audiențe! Aproape 40 de milioane de oameni au urmărit ceremonia de inaugurare, mai mulți decât cei care au urmărit-o pe cea de acum patru ani.

Joe Biden trece astfel pe locul doi după cifrele de la prima inaugurare a lui Barack Obama, care a atras 51,2 milioane de telespectatori.

Și cum evenimentul de miercuri a fost atât de popular nu au întârziat să apară nici meme-urile, de la cele cu frigurosul Bernie până la Lady Gaga și Jocurile Foamei.

ADVERTISEMENT

Cifrele nu-i contabilizează pe cei care au urmărit evenimentul în mediul online

Ceremonia de miercuri de la Washington a fost una a premierelor. Joe Biden a devenit cel mai vârstnic președinte. Dr. Jill Biden a devenit prima primă doamnă care va avea un job plătit în timpul mandatului soțului ei. Kamala Harris a devenit prima femeie, prima femeie de culoare și prima femeie asiatică-americană vicepreședinte. Doug Emhoff a devenit primul al doilea gentleman. Și, Amanda Gorman, în vârstă de 22 de ani, a devenit cea mai tânără persoană care a recitat poemul de inaugurare.

Potrivit noilor date dezvăluite de Compania de măsurare a audiențelor Nielsen, mai mulți oameni au urmărit miercuri inaugurarea lui Joe Biden decât ceremonia fostului președinte Trump din 2017.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 40 de milioane de oameni au urmărit transmisiunea în direct a învestirii democratului Biden în funcția de președinte SUA pe șase rețele TV, potrivit datelor publicate joi, o creștere cu 4% față de cifrele de la depunerea jurământului de către Donald Trump acum patru ani.

Cifra acoperă durata de 30 de minute când Biden a depus jurământul de învestire în funcție și a pronunțat discursul său inaugural de la Capitoliul SUA. Include publicul de pe posturile ABC, CBS și NBC și pe canalele de cablu Fox News, CNN și MSNBC.

ADVERTISEMENT

În 2017, aproximativ 38,3 milioane de oameni au urmărit inaugurarea și discursul republicanului Trump pe aceleași rețele.

Jurământul democratului Barack Obama în 2009 ca primul președinte american de culoare a atras 51,2 milioane de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Biden, vicepreședintele lui Obama, a devenit miercuri al 46-lea președinte al SUA într-o ceremonie care a inclus reprezentații susținute de Lady Gaga, Jennifer Lopez și Garth Brooks.

Cifrele nu iau în calcul persoanele care s-au conectat prin intermediul platformelor digitale, cum ar fi Twitter, Facebook și YouTube, care au transmis evenimentul în direct, sau alte persoane care au urmărit la televizor în locuri din afara caselor lor, cum ar fi baruri și restaurante.

Cifrele actualizate sunt așteptate în următoarele zile.

CNN, deținută de AT&T Inc, a condus în topul audiențelor cu aproape 10 milioane de telespectatori ai ceremoniei lui Biden. ABC-ul lui Walt Disney Co a terminat pe locul doi. Fox News Channel al Fox Corp s-a clasat pe ultimul loc printre cele șase rețele majore, cu 2,8 milioane de telespectatori.

Clasamentul a reflectat o inversare față de acum patru ani.

Fox News, care este popular printre telespectatorii conservatori, a ocupat toate rețelele pentru depunerea jurământului lui Trump cu 11,8 milioane de telespectatori, un record de Ziua Inaugurării pentru o singură rețea. CNN ocupa locul cinci pe atunci cu 3,4 milioane.

ABC a avut 7,66 milioane de telespectatori pentru depunerea jurământului (în creștere cu 10% față de 2017), NBC a avut 6,89 milioane (în scădere cu 12%), iar CBS a avut 6,07 milioane (în scădere cu 13%), potrivit Nielsen.

Cele mai bune meme-uri de la inaugurarea lui Biden

Pe măsură ce America a asistat la o tranziție pașnică a puterii, utilizatorii de internet au început să lucreze, transformând câteva momente iconice în meme și videoclipuri.

Frigurosul Bernie Sanders

Senatorul de Vermont a fost prezent la ceremonie înfruntând frigul din D.C. Sanders a venit pregătit într-o haină groasă și mănuși care să reziste temperaturilor scăzute.

 

Fostul aspirant la candidatura democrată la președinție a vorbit mai târziu despre atenția pe care a primit-o tinuta sa într-un interviu cu Gayle King, menționând: „În Vermont ne îmbrăcăm călduros, știm câte ceva despre frig și nu suntem atât de preocupați să fim la modă, vrem să ne ne fie cald și asta este ceea ce am făcut eu astăzi.”

Michelle Obama, 2017 vs 2021

Când Michelle și Barack Obama au părăsit Casa Albă în 2017 pentru ca Donald și Melania Trump să preia ștafeta, Michelle nu a ascuns cât de dificil și supărător a găsit momentul. Așadar, mulți americani au fost încântați să vadă o Michelle fericită și încântată.

Frații Jonas?

 

Responsabilul cu igienizarea

Pentru că suntem încă, din păcate, foarte mult în mijlocul unei pandemii globale, inaugurarea a arătat foarte diferit în acest an. Pumnul a înlocuit strângerile de mână, viitorul președinte și toți ceilalți au purtat o mască și un bărbat a intrat să igienizeze podiumul după fiecare persoană iar oamenii nu l-au uitat pe Twitter.

 

Lady Gaga și Jocurile Foamei

Lady Gaga a avut onoarea de a interpreta imnul național american, „The Star-Spangled Banner”. Performanța dramatică și trepidantă a fost ajutată și de rochia personalizată Schiaparelli, împodobită în culorile SUA și completată cu semnificații ascunse patriotice. Cu toate acestea, unii au crezut că au mai văzut ținuta – în special broșa.

 

Sprâncenele Ellei Emhoff

Familiile noului președinte și noului vicepreședinte le-au fost alături la ceremonia de inaugurare. Ella Emhoff, fiica vitregă a Kamalei Harris, a atras în curând atenția internetului. În primul rând din cauza hainei Miu Miu și, în al doilea rând, a reacției când fostul vicepreședinte Mike Pence a ajuns în ceremonie.

ADVERTISEMENT
Tags: