Sport

Încă o inițiativă marca DDB! Cum încearcă suporterii lui Dinamo să strângă bani pentru echipă

Fanii-acționari din programul DDB au găsit o nouă modalitate prin care să strângă bani pentru echipă în noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1
17.06.2021 | 22:04
Inca o initiativa marca DDB Cum incearca suporterii lui Dinamo sa stranga bani pentru echipa
Inca o initiativa marca DDB! Cum incearca suporterii lui Dinamo sa stranga bani pentru echipa
ADVERTISEMENT

Dinamo este amenințată la tot pasul de procese. După procesele pierdute cu jucătorii spanioli și cu Florin Bejan, „câinii” trebuie să plătească încă o sumă importantă către unul dintre creditori, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Suporterii au eșuat în tentativa de a strânge o sumă 250.000 de euro pentru ca Dinamo să poată sta fără griji în acest debut de sezon, așa că alb-roșii lansează un nou proiect în încercarea de a contribui la bugetul clubului, iar anunțul oficial a fost făcut în cadrul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a FC Dinamo București.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo vor putea să își pună numele pe tricourile jucătorilor și pe panourile de la marginea gazonului

DDB lansează un proiect menit să rotunjească veniturile clubului. Astfel, suporterii lui Dinamo ar putea să își vadă numele inscripționat pe tricourile jucătorilor ori să își facă reclamă la o afacere pe panourile de la marginea gazonului: „FĂ-ȚI NUMELE CUNOSCUT PE TRICOUL CU CEA MAI MARE EXPUNERE! Închiriază o palmă de tricou și toată lumea va vorbi despre tine și despre afacerea ta. Începând cu noi. Și suntem peste tot”, începe anunțul clubului din Ștefan cel Mare.

Clubul consideră că numele de Dinamo este cel mai mare brand din fotbalul românesc în acest moment și care vinde și o va face în continuare indiferent de situația sportivă, mai ales că alb-roșii au cel mai mare program de socios din Europa de Est: „ Orice s-ar întâmpla în fotbalul de la noi, la orice echipă, că să se vândă știrea, trebuie să apară și tricoul lui Dinamo într-o poză. Indiferent de locul pe care se află, despre Dinamo se vorbește cel mai mult. Avem cei mai creativi suporteri. Oriunde se va vorbi despre ei, se va auzi și de numele firmei tale”, argumentează „câinii” motivația de la care a luat naștere acest nou proiect fără precedent în România.

ADVERTISEMENT

De altfel, Dinamo a stat întotdeauna bine la capitolul abonamente și tricouri vândute, ceea ce explică noua „strategie de marketing” a suporterilor, dând exemplul marilor jucători care au îmbrăcat acest tricou sfânt pentru orice dinamovist: „Tricoul lui Dinamo este cel mai vândut și este purtat cu mândrie de zeci de mii de suporteri din țară și din diaspora. Tricoul lui Dinamo a fost îmbrăcat de Cătălin Hîldan, Lucescu, Dudu Georgescu, Dinu, Rednic, Andone, Mateuț, Mulțescu, Orac, Ion Marin, Mișa Klein, Patrick Ekeng, Moraru, Raducioiu, Sabău, Cheran, frații Nunweiller și multe nume uriașe ale fotbalului românesc”, se mai explică în cadrul aceluiași comunicat.

De la ce sumă pornesc prețurile pentru publicate pe echipamentul lui Dinamo

Conform unor sondaje, Dinamo este echipa cu cei mai mulți suporteri în mediul urban, acolo unde publicitatea e la mare preț, lucru punctat de către cei care se ocupa de comunicare în „Groapă”: „Dinamo este clubul cu cei mai mulți suporteri în mediul urban, acolo unde publicitatea contează cel mai mult. Dinamo are cei mai mulți suporteri cu studii superioare și suporteri în zona business, adică cei mai importanți consumatori de publicitate”.

ADVERTISEMENT

Orice suporter dinamovist care va dori să contribuie la acest proiect va trebui să bage adânc mâna în buzunar, pentru că reclama nu va fi deloc una ieftină și va pleca de la suma de 50.000 de euro: „Dinamo are cel mai dezvoltat program socios din Estul Europei, cu peste 15.000 de membri cotizanți, sensibili la orice marcă sau nume asociat cu clubul.

Prețurile pentru publicitate pe echipamentul lui Dinamo și pe panourile publicitare pornesc de la 50.000€. Oricare dintre voi poate ajuta la răspândirea acestui mesaj prin distribuirea postării”, se concluzionează în comunicatul publicat pe pagina oficială a clubului.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo au sunat mobilizarea: „Dacă nu ne facem treaba, Dinamo moare!”

Ultrașii de la Peluza Cătălin Hîldan au sunat mobilizarea zilele trecute și fac apel către toți suporterii lui Dinamo să vină financiar în sprijinul echipei, prin programul DDB: „Dacă noi cedăm, dacă nu ne mai facem treaba, Dinamo moare. Acesta este adevărul crunt! DINAMO TREBUIE SĂ TRĂIASCĂ!”, au scris „câinii” pe pagina lor de Facebook.

Fanii se luptă în fiecare lună cu plata salariilor către jucători și angajați, rata ANAF pentru a salva baza de la Săftica, dar și alte datorii și litigii cu foști jucători sau alte entițăți care au de primit bani de la Dinamo de luni bune, iar până acum au contribuit cu aproximativ două milioane de euro, devenind principalul creditor al clublui.

Tot suporterii au fost cei care au plătit pentru cantonamentul din Turcia și cei care caută soluții pentru mutarea birourilor clubului, care nu vor mai putea continua să funcționeze la RIN, hotelul lui Ionuț Negoiță, după ce Dinamo nu a plătit chiria.

ADVERTISEMENT