News

Încă o lovitură în familia polițistului Bogdan Gigină. Decizia neaşteptată luată de părinții agentului care a murit deschizând drumul lui Gabriel Oprea

Părinții lui Bogdan Gigină, tânărul polițist care a decedat într-un accident rutier în timp ce conducea coloana fostului ministru Gabriel Oprea, au decis să divorțeze.
26.04.2022 | 09:00
Inca o lovitura in familia politistului Bogdan Gigina Decizia neasteptata luata de parintii agentului care a murit deschizand drumul lui Gabriel Oprea
Părinții lui Bogdan Gigină au luat o decizie neașteptată, la aproape 7 ani după ce fiul lor a murit în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea / Foto colaj: Fanatik / Sursa Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

O nouă lovitură pentru familia polițistului Bogdan Gigină, tânărul care a murit într-un accident de motocicletă în 2015, în timpul unei deplasări în dispozitivul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea. Părinții lui Bogdan, care nu au putut trece nici până azi peste drama de acum 6 ani și jumătate, au decis recent să divorțeze.

Părinții lui Bogdan Gigină, divorț neașteptat

Conform informațiilor de pe portalul instanțelor, Carmen, mama lui Bogdan Gigină, a deschis o acțiune cu obiectul ”divorț fără copii” la Judecătoria sectorului 3, pârât fiind Cornel Relucă Gigină. Procesul a avut deja prima înfățișare pe 7 aprilie și a fost amânat pentru finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Mama lui Bogdan Gigină a negat informația, pentru ca ulterior să aleagă să nu comenteze nimic pe marginea acestui subiect, motivând că este Săptămâna Mare și se pregătește să meargă la biserică.

La începutul lunii februarie, femeia a postat un mesaj pe contul ei de socializare în care a vorbit despre curaj, luptă și frici.

ADVERTISEMENT

”Nu există drum simplu, lin, fără obstacole. Oricât ne-am dori, nu putem fi mereu împăcați cu propria persoană. Până și ce mai puternici dintre noi alunecă pe panta sufletului uneori.

Dar cei puternici reușesc pentru că au curaj. Iar curajul nu înseamnă să fii neînfricat, curajul înseamnă să știi să lupți cu fricile și să le depășești.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre noi dau greș în a se confrunta cu neliniștea interioară și încearcă să își umple golurile sufletești cu recompense care să le aducă beneficii imediate”, a scris Carmen Gigină pe contul ei de socializare.

Fosta soție și părinții polițistului, în proces cu fostul ministru Gabriel Oprea

Soții Gigină și Raluca, fosta soție a polițistului, s-au constituit părți civile în procesul de ucidere din culpă în care Gabriel Oprea, fost ministru de interne, este judecat alături de Petre Mazilu, director al companiei General MPM Impex SRL, cea care opera lucrările la locul în care tânărul agent și-a pierdut viața. Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor Publice sunt părți responsabile civilmente.

ADVERTISEMENT

Dosarul morții lui Bogdan Gigină a intrat pe rolul Tribunalului București abia în octombrie 2018, însă magistrații nu au stabilit încă prima sentință. Părinții băiatului au cerut de mai multe ori, în mod public, urgentarea dosarului și pedepsirea celor vinovați pentru moartea fiului lor. Tatăl polițistului a fost în sală la aproape fiecare termen și a vorbit cu jurnaliștii, cărora le-a relatat că ”Gabriel Oprea era un zeu, dânsul comanda tot, de la el încolo nimeni nu putea mișca”.

Procurorii susțin că fostul ministru Gabriel Oprea a cerut însoțirea permanentă, în dispozitiv, la toate deplasările

Procurorii care au anchetat cazul susțin că fostul ministru a fost cel care i-a determinat pe polițiștii rutieri să execute o acțiune de însoțire, deși exista o situație de risc sporit de producere a unor evenimente rutiere.

”Concret, începând cu preluarea, la începutul anului 2014, a funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, inculpatul Oprea Gabriel a dispus – cu încălcarea dispoziţiilor legale privind însoţirea demnitarilor de către Poliţia Rutieră – însoţirea sa permanentă de către un dispozitiv de Poliţie Rutieră, iar din luna iunie 2015 a dispus ca din acest dispozitiv să facă parte şi un poliţist rutier motociclist.

În acest mod, ministrul de Interne de la acea dată, Oprea Gabriel, şi-a conferit, în mod discreţionar, drepturi neprevăzute de cadrul legal, drepturi a căror exercitare a presupus punerea unor poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi totodată a impus ca deplasarea echipajelor de Poliţie Rutieră să se facă în regim de viteză sporită”, se arată în rechizitoriul prin care Gabriel Oprea a fost trimis în judecată.

În luna martie, magistrații de la Tribunalul București au judecat cererea de recuzare a expertului judiciar stabilit de instanță pentru realizarea unui raport legat de starea carosabilului, în noaptea tragediei. Solicitarea a venit din partea inculpatului Petre Mazilu și a fost respinsă. Următorul termen al procesului este programat pe 5 mai 2022.

ADVERTISEMENT