Sport

Mesaj jignitor din partea fanilor lui Șahtior la adresa lui Lucescu! Grigori Surkis a intervenit: „Niște proști!”

Antrenorul român al echipei ucrainene Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, are parte de o perioadă nu tocmai plăcută, ultima ispravă fiind aceea că steaua pe care o are în fața stadionului din Donețk a fost murdărită cu vopsea.
05.10.2021 | 19:15
Mesaj jignitor din partea fanilor lui Sahtior la adresa lui Lucescu Grigori Surkis a intervenit Niste prosti
ADVERTISEMENT
05-10-2021
16:15

Grigori Surkis a intervenit: „Niște proști!”

Grigori Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, este stupefiat de gestul fanilor lui Șahtior și i-a catalogat pe fanii rivalei drept „proști”: Nici nu vreau să comentez astfel de lucruri care sunt lipsite de respect faţă de o persoană cu părul alb, care a adus mari servicii fotbalului ucrainean.

Indiferent dacă a antrenat pe Şahtior sau pe Dinamo, într-o ţară democratică această tranziţie ar fi percepută complet diferit.

Dacă astăzi aşa îşi arată lipsa de respect faţă de Mister, tot ce se poate spune despre aceşti oameni este că sunt proşti. Asta este tot!”.

04-10-2021
09:58

Mircea Lucescu, comparat cu „Iuda Iscarioteanul” de fanii lui Șahtior

Etapa a 10-a a campionatului Ucrainei a programat, aseară, marele derby dintre Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, și Șahtior Donețk, pe care românul a pregătit-o între anii 2004 și 2016.

Scorul final a fost 0-0, rezultat în urma căruia cele două echipe continuă să ocupe primele două locuri în clasament, gruparea din Kiev având 26 de puncte, iar rivala ei 23. Pe poziția a treia se situează Vorskla, cu 21p.

Meciul de aseară a fost ferit de incidente între cele două tabere, așa cum s-a întâmplat acum două săptămâni, după Supercupa Ucrainei, câștigată de Șahtior după ce s-a impus cu scorul de 3-0.

Totuși, suporterii echipei oaspete au dorit să-și facă prezența, altfel decât vocal, motiv pentru care au afișat un banner jignitor la adresa tehnicianului român. Concret, la meciul de pe stadionul Olympiyskiy din Kiev, fanii din Donețk au afișat mesajul: „Lucescu – Iuda Iscarioteanul”, comparându-l pe român cu apostolul care l-a vândut pe Iisus.

Dinamo Kiev a fost învinsă pe 22 septembrie, de Șahtior Donețk, în Supercupa Ucrainei cu 3-0. Miercuri seară, formația antrenată de tehnicianul român a pierdut cu 5-0, la München, în fața lui Bayern, în etapa a doua în Grupa E a Ligii Campionilor.

Și, de parcă toate acestea nu ar fi fost suficiente, Lucescu a avut parte de o surpriză neplăcută. Fanii echipei Șahtior au vopsit steaua pe care antrenorul o are în fața stadionului Donbass din Donețk cu vopsea albastră, una dintre culorile echipei Dinamo Kiev.

ADVERTISEMENT
Mircea Lucescu are o săptămână de coșmar
Mircea Lucescu are o săptămână de coșmar

Mircea Lucescu e imun la atacurile fanilor lui Şahtior Doneţk

Totul a plecat de la declarațiile date de român după eșecul din Supercupa Ucrainei. La finalul confruntării, Lucescu a refuzat să-i salute pe jucătorii echipei adverse, care făcuseră un culoar pentru a-i aplauda pe învinși.

Am devenit imun la săgețile trase în mine. Cei care trag acele săgeți pot merge la Donețk să vadă steaua mea de pe «Walk of Fame» și muzeul lui Șahtior”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

El a fost criticat dur pentru atitudine de oficialii lui Șahtior, inclusiv de antrenorul Roberto de Zerbi. „Lucescu rămâne un maestru. Dar nu accept moralisme despre cum să te comporți pe teren. Dinamo este un club important, dar și Șahtior este.

Și nu am pus niciodată presiune pe arbitri, niciodată! Cu toate acestea, nu-mi place dacă alții cred că sunt un prost”, a spus De Zerbi.

ADVERTISEMENT

Performanțe mari pentru Mircea Lucescu la Doneţk

În perioada în care a antrenat Șahtior, Lucescu a câștigat Cupa UEFA în 2009, după o finală cu Werder Bremen, și a ajuns în sferturile Ligii Campionilor doi ani mai târziu, fază a competiției în care a fost eliminată de Barcelona. Mai mult decât atât, românul le-a mai adus “minerilor” 8 titluri, 6 Cupe ale Ucrainei şi 7 Supercupe.

În același timp, tehnicianul român a suferit și unele înfrângeri dure. A fost un 7-0 la general administrat de Bayern München în 2015 în optimile Ligii Campionilor, și un 6-1 încasat de la Barcelona, în aprilie 2011, în aceeași competiție

ADVERTISEMENT

În noiembrie merge pe Camp Nou

După meciul cu Bayern, Lucescu a dat vina pe arbitraj. „Penalty-ul a schimbat totul. Spuneau băieţii că Sydorchuk a fost împins şi a atins mingea cu mâna. Prea uşor a fost dat acest penalty”, a spus Lucescu la finele partidei.

În următoarea etapă a Ligii Campionilor, Dinamo Kiev va juca în deplasare, cu Barcelona. Meciul are loc pe 20 octombrie și începe la ora 19.45 a României.

ADVERTISEMENT
Tags: