Sport

Încă o veste proastă primită de Ioan Niculae: patronul Astrei Giurgiu rămâne în închisoare!

Ioan Niculae rămâne în închisoare după ce Tribunalul Constanța i-a respins cererea de liberare condiţionată.
12.10.2021 | 18:43
Inca o veste proasta primita de Ioan Niculae patronul Astrei Giurgiu ramane in inchisoare
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru patronul Astrei Giurgiu, după ce procurorii au întors hotărârea dictată de Judecătoria Medgidia, iar omul de afaceri în vârstă de 67 de ani va rămâne în arest.

Astra Giurgiu se află într-o situație extrem de dificilă, a intrat în insolvență și este la un pas de desființare, fiind pe ultimul loc în Liga a doua cu minus două puncte.

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, rămâne în închisoare

Decizia este una definitivă și a fost anunțată marți, 12 octombrie. Hotărârea instanței vine ca o lovitură grea pentru Ioan Niculae a cărui cerere de eliberare condiționată fusese aprobată în luna mai de către Judecătoria Medgidia.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au atacat însă această decizie, iar patronul celor de la Astra Giurgiu va rămâne în spatele gratiilor pentru a-și ispăși pedeapsa la penitenciarul Poarta Albă din Constanța conform realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Judecătoria Medgidia a admis cererea de eliberare condiționată depusă de avocatul lui Ioan Niculae, Adrian Georgescu, care a explicat că omul de afaceri și-a executat deja o treime de pedeapsă (600 de zile) și poate fi eliberat condiționat datorită vârstei de peste 60 de ani.

Instanța a ținut cont și de faptul că Ioan Niculae fusese deja încarcerat în 2015 în urma „Dosarului Mită pentru PSD”.

ADVERTISEMENT

În februarie 2021, Ioan Niculae a mai primit o condamnare la cinci ani de închisoare cu executare

Pe 18 februarie 2021, patronul celor de la Astra Giurgiu mai primea o condamnare de cinci ani cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani la Curtea de Apel București în dosarul „InterAgro”.

Cum a reușit Ioan Niculae să ajungă în spatele gratiilor

Între august 2008 și martie 2009, conform anchetei DNA, Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, au încheiat un contract fictiv în urma căruia cele două părți s-au sustras de plata taxelor și impozitelor la bugetul de stat. Doi ani și jumătate de închisoare a primit la vremea respectivă Ioan Niculae.

ADVERTISEMENT

Problemele nu se opresc însă aici pentru Ioan Niculae, ale cărui bunuri au fost scoase la licitație pentru o datorie imensă. Conform replicaonline.ro firmele lui Ioan Niculae au acumulat datorii de 200 de milioane de euro, iar un hotel de cinci stele din Venus a fost scos la vânzare pentru doar opt milioane de euro.

În acest moment, de afacerile familiei și de echipa de fotbal Astra Giurgiu se ocupă fiica omului de afaceri, Adina Niculae.

ADVERTISEMENT
Tags: