News

Încă o moarte suspectă la Moscova. Un manager de top a adormit cu ţigara aprinsă şi a ars de viu

Lista morţilor suspecte din Rusia a fost completată joi de decesul, într-un incendiu, al unui fost manager care a lucrat pentru Roskosmos şi Suhoi
26.01.2023 | 18:52
Inca o moarte suspecta la Moscova Un manager de top a adormit cu tigara aprinsa si a ars de viu
Dmitro Pavochka avea 49 de ani
ADVERTISEMENT

Dmitro Pavochka, personaj foarte influent, legat activ de proiecte ale companiilor Suhoi, Roskosmos Menatep, Lukoil şi Rusdragmet, a murit vineri, din cauza unui incendiu care i-a cuprins locuinţa dintr-un cartier rezidenţial din Moscova.

Pavochka a lucrat în domenii cheie din industria de apărare şi finanţe

Incendiul a izbucnit la etajul 17 al clădirii, iar în timpul stingerii salvatorii au găsit trupul lui Dmitro Pavochka, în vârstă de 49 de ani, fără semne de viață. Potrivit datelor preliminare, fostul manager al marilor companii a adormit cu o țigară aprinsă în gură, aceasta fiind cea care a declanşat incendiul în complexul rezidențial de elită de pe Leningradsky Prospekt.

ADVERTISEMENT

Pavochka a absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moscova cu o diplomă în Teorie Economică, după care a urmat un curs postuniversitar cu specializare în Economie Mondială.

Bărbatul a lucrat în holdinguri industriale ale Roskosmos State Corporation, United Meat Group, bănci (Avtobank, Menatep), companii de consultanță (Unicon MS – BDO Consulting, Alliance Consulting), structuri științifice și educaționale (RANEPA, PFUR), structuri IT (Corporația „Galaktika” , „Rukard / Rusoft”), companii de inginerie, comerț și producție și investiții.

ADVERTISEMENT

Dmitri a participat și la proiectele United Aircraft Corporation, AHC Sukhoi, TNK, NK Lukoil și altele. În plus, a condus departamentul de cooperare științifică și educațională internațională a Școlii Superioare de Politică Industrială și Antreprenoriat.

Potrivit poliției, tragedia a avut loc exclusiv din vina lui Dmitri Pavochka, însă moartea acestuia este considerată tot atât de suspectă precum cea a unor şefi de companii decedaţi accidental, mai ales că a fost implicat în proiecte de interes naţional în Rusia.

ADVERTISEMENT

Ultima dintre ele fusese cea a aşa-numitului “rege al cârnaţilor”, Pavel Antov, care a căzut de la fereastra unui hotel din statul indian Odisha, unde se afla în vacanță cu un grup de patru persoane. Cu două zile înainte de moartea acestuia, unul dintre însoțitorii săi, Vladimir Bidenov, un om de afaceri în vârstă de 61 de ani, a fost găsit mort în același hotel.

Consulul general al Rusiei la Calcutta, Alexei Idamkin, declara pentru agenția rusă de știri RIA Novosti că nici polițiștii indieni și nici reprezentanții Rusiei în India nu văd nimic suspect legat de moartea celor doi.

ADVERTISEMENT