Elevii români se remarcă tot mai mult la concursurile internaționale și marchează performanță după performanță. La Olimpiada internațională pentru „Științele Pământului”, copii au câștigat nu mai puțin de patru medalii.
Patru elevi din România au obținut premii la Olimpiada Internațională „Științele Pământului”, desfășurată în China între 8 și 16 august. Echipa României revine acasă cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz.
Coordonatorii echipei românești au fost Cătălina Șerban, inspector școlar la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, și Cristina Pârvu, consilier la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a anunțat Ministerul Educației.
Ligia Deca, ministrul educației, a transmis felicitări celor patru elevi pe Facebook pentru performanțele obținute la această olimpiadă internațională. „Felicitări tuturor! Recunoștință celor ce susțin performanța în educație!”, a scris Deca pe Facebook.
De asemenea, ministrul a publicat și numele celor care au obținut medaliile, iar aceștia sunt:
Elevii români au participat și la competiții opționale: ESP, un concurs de postere create în echipe internaționale formate din câte șase elevi din diferite țări, și TFI, un concurs de activități practice pe teren, cum ar fi analiza chimică a apei unui lac.
O altă performanță de excepție a fost câștigată de elevii români și la Olimpiada Internațională de Astronomie. Aceasta a avut loc la Beijing, anul trecut, în perioada 6 – 14 noiembrie. Aici, cinci elevi români au obținut medalii de aur, argint și bronz.
Au fost trei juniori și doi seniori, precum și un elev invitat special, care a fost medaliat la ediția trecută cu aur. Țara noastră a avut reprezentanți liceeni din unitățile de învățământ din București și Cluj.
Cei care s-au înscris în acest concurs au avut parte de trei etape. Una teoretică de patru ore, alta de practică pentru observarea cerului în timpul nopții, pe o hartă mută și cu un telescop, iar ultima probă a constat în interpretarea datelor din observații realizate pentru meteoriți, asteroizi și stele.