Sport

Încă o performanță uriașă pentru judo-ul românesc! Adrian Șulcă a cucerit aurul la Mondialele de juniori. Reacția lui Cozmin Gușă

Judoka Adrian Șulcă a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale destinate juniorilor. Un motiv în plus pentru Cozmin Gușă să fie extrem de optimist în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris.
07.10.2021 | 19:51
Inca o performanta uriasa pentru judoul romanesc Adrian Sulca a cucerit aurul la Mondialele de juniori Reactia lui Cozmin Gusa
ADVERTISEMENT

La cei 20 de ani ai săi, Adrian Șulcă demonstrează cu vârf și îndesat că judo-ul românesc are un viitor strălucit. După aurul de la Europene, obținut printr-o victorie în fața slavonului Jus Mecilosek, acesta reușește să-și treacă în cont și titlul de campion mondial la nivel de juniori.

Vizibil entuziasmat, Cozmin Gușă – cel care a și făcut, de altfel, fericitul anunț – nu a ezitat să-și exprime convingerea că tânărul clujean va face o figură frumoasă și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice. Aceasta va avea loc în vara lui 2024, la Paris.

ADVERTISEMENT

Adrian Șulcă a cucerit aurul la Mondialele de Judo pentru juniori

Juniorul ADRIAN ȘULCĂ, Campion MONDIAL la judo!!! După ce-a câștigat Europenele acum câteva săptămâni, acum 5 minute Adrian Șulcă a câștigat aurul pentru România la Mondialele de juniori din Italia.

Asta înseamnă că putem privi cu multă speranță la #Paris2024. Bravo Adi, bravo antrenori, bravo”, a transmis președintele Federației Române de Judo, printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

În 2016, pe când avea doar 15 ani, Adrian Șulcă bifa prima performanță notabilă din carieră. Este vorba despre medalia de argint cucerită la Campionatele Naționale U 18 (n.r. 66 de kilograme) și transformată în aur la următoarele două ediții, pentru categoriile 66, respectiv 73 de kilograme.

A fost admis la Universitatea Nihon din Tokyo: „Am ocazia să mă pregătesc cu cei mai buni din lume”

Odată cu admiterea la Universitatea Nihon din Tokyo, tânărului judoka i s-a oferit oportunitatea de a lucra cu unii dintre cei mai buni antrenori ai lumii. Un motiv în plus să sperăm că va cuceri aurul la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Să fac facultatea la Tokyo, în inima Japoniei, este un lucru extraordinar pentru mine, nu am cuvinte să îmi exprim bucuria! Practic, am ocazia să mă pregătesc cu cei mai buni din lume și să învăț la o universitate de prestigiu din Japonia.

Antrenorii mei s-au interesat de asta. Am fost acolo o dată, m-au văzut și antrenorii din Japonia, au zis că mă mișc destul de bine și că le-ar plăcea să mă aibă la ei în sală.

ADVERTISEMENT

Am dat un examen tip interviu, unde le-am zis mai mult despre personalitatea mea și lucrurile pe care le știu eu despre Japonia. Îmi place foarte mult Japonia, în primul rând îmi place sushi-ul.

Pe partea sportivă, am fost tot timpul un mare fan al sportivilor japonezi, mai ales când e vorba de judo. Japonezii practică un judo pur, curat, iar asta îmi place foarte mult.

Acolo voi avea și cu cine să discut idei inovatoare pe plan internațional, mi se pare o oportunitate foarte mare”, declara Adrian Șulcă pentru lead.ro.

ADVERTISEMENT