Sport

Încă o plecare de la Universitatea Craiova! După Marius Constantin și Conte, Laszlo Balint a renunțat la încă un fundaș

Ionuț Mitran a fost împrumutat de Universitatea Craiova la CSM Slatina în Liga 2. Fundașul dreapta al oltenilor va reveni în sezonul viitor la formația din Bănie.
05.07.2022 | 18:34
Inca o plecare de la Universitatea Craiova Dupa Marius Constantin si Conte Laszlo Balint a renuntat la inca un fundas
Încă o plecare de la Universitatea Craiova! Laszlo Balint a renunțat la un fundaș. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Laszlo Balint a decis să renunțe la serviciile lui Ionuț Mitran în sezonul 2022-2023 din Superliga. Fundașul lateral a fost împrumutat de Universitatea Craiova la CSM Slatina în Liga 2, după un an petrecut la echipa secundă a formației din Bănie.

Încă o plecare de la Universitatea Craiova! Ionuț Mitran a fost împrumutat la CSM Slatina

Universitatea Craiova a mai renunțat la un jucător după despărțirile de Marius Constantin, Ovidiu Bic, Antoine Conte, Lyes Houri și Atanas Trică. Ionuț Mitran a fost cedat sub formă de împrumut pentru un sezon la CSM Slatina în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Fundașul dreapta a debutat la Universitatea Craiova în sezonul 2020-2021 din Superliga, într-o înfrângere cu Academica Clinceni, scor 0-1. Ionuț Mitran a fost folosit în nouă partide de Cristiano Bergodi și Marinos Ouzounidis la formația din Bănie.

Deși a făcut parte din lotul lui Laurențiu Reghecampf în mai multe rânduri, tânărul fundaș nu a reușit să joace pentru Universitatea Craiova în Superliga. În ediția precedentă, Ionuț Mitran a fost folosit de Corneliu Papură la formația secundă a „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

La CSM Slatina, Ionuț Mitran va juca împreună cu alți doi jucători produși de Universitatea Craiova, Marian Șerban și Luis Nițu. Fostul atacant al celor de la Gaz Metan Mediaș revine pe terenul de joc, după calvarul trăit la formația medieșeană.

„A venit după el, a văzut un potențial Nicolae Negrilă. A zis că îi oferă cazare, masă”

Ionuț Mitran a fost observat la Caracal de către Silviu Bogdan, omul care a adus mulți juniori de calitate în academia Universității Craiova. Antrenorul de atunci al fundașului dreapta a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK că tânărul fotbalist era văzut drept un potențial Nicolae Negrilă.

ADVERTISEMENT

„Am avut niște jocuri amicale cu Universitatea Craiova. Noi ne-am calificat la faza zonală, la un turneu în 2016-2017, în Bănie. Ionuț Mitran era căpitanul echipei. L-a văzut Silviu Bogdan, el având și un ochi foarte priceput. A venit după el, a văzut un potențial Nicolae Negrilă. A zis că îi oferă cazare, masă. Era păcat să nu îi dau drumul, era spre binele lui. Am dat vârful grupei de 2002. S-a dovedit cea mai bună alegere”, a declarat Dan Nicolae.

Dan Nicolae a declarat că familia lui Ionuț Mitran a făcut sacrificii mari pentru ca acesta să continue să joace fotbal. Fostul antrenor al tânărului fundaș a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că internaționalul român U20 venea singur la antrenamente în lipsa tatălui său.

ADVERTISEMENT

„S-au făcut eforturi mari ca Ionuț Mitran să facă fotbal. Făcea naveta zi de zi, venea singur la antrenamente, tatăl său lucra. Am o relație extraordinară cu familia sa. El este un băiat cuminte, respectuos și la locul lui. De fapt, am o relație foarte bună cu toți cei care au trecut pragul clubului nostru. Mă sună mereu când vin în oraș,” a spus fostul antrenor al lui Ionuț Mitran.

  • 20 de ani are Ionuț Mitran
  • 25.000 de euro este cota tânărului jucător, conform transfermarkt
  • 9 prezențe în tricoul Universității Craiova a strâns fundașul dreapta

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,25 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT