Fotbal intern

Încă o reacție dură după ce Florin Talpan a interzis FCSB-ul pe „Ghencea”: „Sunt niște satrapi în Țara Românească”

25.05.2020 | 16:04
Inca o reactie dura dupa ce Florin Talpan a interzis FCSBul pe Ghencea Sunt niste satrapi in Tara Romaneasca
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Victor Ciutacu a intervenit în războiul dintre CSA Steaua și FCSB, în privința noului stadion „Ghencea” și pe „Arcul de Triumf”, mai ales după ce Florin Talpan și Alin Petreache au interzis formație din Liga 1 să joace pe noua arenă, care a fost făcută din bani publici.

Reacție dură la adresa lui Florin Talpan care a interzis FCSB-ul pe „Ghencea”

Jurnalistul Victor Ciutacu a lansat un atac la adresa lui Florin Talpan și Alin Petreache, după ce aceștia s-au opus în nenumărate rânduri accesului FCSB-ului pe noua arenă din „Ghencea” și pe „Arcul de Triumf”

ADVERTISEMENT

„Sunt niște satrapi în Țara Românească, cum sunt Florin Talpan și Alin Petrache, care cred că pot decide pe banii publici. Stadioanele sunt făcute din niște bani publici, alocați de Guvernul României.

Niște tovarăși, cu de la ei putere, decid cine are voie și cine nu are voie să joace pe niște stadioane cu care ei nu au nicio legătură! Cu excepția faptului că s-au nimerit întâmplător în niște funcții cumva tangete obiectivelor Guvernului României.

ADVERTISEMENT

Pe banii poporului român joacă cine decide poporul român, prin reprezentați, că doar nu se face referendum ca să vedem cine joacă pe Ghencea și Arcul de Triumf”, și-a început Victor Ciutacu discursul la TV Pro X.

„Când îi aud pe ăia că spun că ăsta e stadionul Armatei și că Steaua lui Gigi, FCSB, nu are voie să joace… Petrache ne zice că Arcul de Triumf e stadion de rugby.

ADVERTISEMENT

Băi, dar nu vreți să vă faceți voi, pe banii voștri, niște stadioane la voi în curte și să jucați voi, copiii și nepoții voștri? E bună precizare lui Ionuț Stroe, care a zis că pe banii publici nu există exclusivități”, a mai spus Victor Ciutacu.

Declarațiile lui Alin Petrache

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a vorbit despre motivele pentru care FCSB nu ar putea să joace pe „Arcul de Triumf”: Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pentru categoriile 3 si 4”.

ADVERTISEMENT

„Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe.

Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal”, a mai spus Alin Petrache.

ADVERTISEMENT