România a mai bifat o ruşine maximă după primele două meciuri din Liga Naţiunilor, înfrângerile cu Muntenegru (0-2) şi cu Bosnia (0-1). Tricolorii sunt ultimii în Grupa B3, însă există un capitol unde sunt surclasaţi net de jucători din San Marino şi Gibraltar, două dintre cele mai slabe selecţionate din lume.
De-a lungul celor 100 de ani de existenţă a naţionalei, România a avut parte de jucători cu dribling fin. Ştefan Dobay, Titus Ozon, Florea Dumitrache, Nicolae Dobrin, Ilie Balaci, Gică Hagi sau Adrian Mutu reuşeau să producă senzaţie pe teren. Acum, în două meciuri din Liga Naţiunilor, fotbaliştii convocaţi de Edi Iordănescu au reuşit să se facă de râs.
Cu Muntenegru, jucătorii României au reuşit 5 driblinguri, iar cifra e în scădere. La Zenica, cu Bosnia, tricolorii au reuşit să-şi dribleze adversarii de 4 ori. În două meciuri, selecţionata lui Edi Iordănescu a adunat 9 driblinguri, o cifră ruşinoasă pentru o naţională care vrea să se califice la un turneu final.
San Marino, ocupanta locului 211 în clasamentul FIFA, ultima, a înregistrat 17 driblinguri în cele două meciuri jucate în Divizia D din Liga Naţiunilor. Gibraltar, poziţia 203 în clasamentul FIFA, a adunat 14 driblinguri în tot atâtea partide, dar în Divizia C a competiţiei continentale.
Dintre cele 9 driblinguri reuşite în cele două meciuri, Andrei Raţiu are 2 în partida cu Muntenegru. Tot la Podgorica, câte 1 dribling au bifat Răzvan Marin, Andrei Ivan şi Alex Mitriţă. Cu Bosnia, în evidenţă au ieşit Marius Marin, Alex Cicâldău, George Puşcaş şi Octavian Popescu, ultimul cu un dribling la câteva minute după ce a intrat pe teren.
Alex Maxim, decarul naţionalei României, are procentaj de 0% driblinguri reuşite după cele două meciuri. Cu Muntenegru, partidă în care a intrat la pauză, a avut o tentativă nereuşită, în timp ce la Zenica, în 74 de minute, a încercat de 2 ori să dribleze, fără succes.
Adunat, în cele două meciuri din Liga Naţiunilor, jucătorii României au încercat să dribleze de 25 de ori, în timp ce fotbaliştii din Azerbaidjan au atins 26 de driblinguri reuşite din 47 de încercări!
Cu 9 driblinguri în două meciuri, media României în Liga Naţiunilor este de 4,5 pe partidă, cu mult sub ceea ce reuşea naţionala în preliminariile CM 2022. În cele zece dueluri pentru calificarea la turneul final din Qatar, tricolorii au reuşit 106 driblinguri, cu o medie de 10,6 pe meci.
Apogeul a fost atins în meciul România – Armenia 1-0, din toamna anului trecut, când tricolorii au avut 18 driblinguri reuşite din 27 de încercări. Am stat bine chiar şi în meciurile cu Germania, când am avut 10 driblinguri pe Arena Naţională şi 7 pe Volksparkstadion.
De asemenea, în preliminariile CM 2022, Dennis Man a reuşit să aibă 5 driblinguri într-un singur meci, în România – Macedonia de Nord 3-2. Acum, la Zenica, cei 16 jucători folosiţi de Edi Iordănescu au adunat cu un dribling mai puţin decât fotbalistul Parmei.