News

Încă o țară a fost trecută pe lista galbenă de risc epidemiologic. Persoanele vaccinate nu intră în carantină

27.04.2021 | 23:43
Inca o tara a fost trecuta pe lista galbena de risc epidemiologic Persoanele vaccinate nu intra in carantina
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a trecut o nouă țară pe lista galbenă de risc epidemiologic.

India traversează un „tsunami” Covid în acest zile, doborând record după record, și a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din această țară vor fi obligați să stea în carantină 14 zile. Această măsură se aplică chiar și persoanelor care au avut Covid-19 sau stau pe teritoriul României mai puțin de 72 de ore.

ADVERTISEMENT

Hotărârea CNSU privind carantina nu se aplică celor care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin, conform Digi24.

India a fost trecută pe lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic. Persoanele vaccinate nu intră în carantină

India a depășit pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19. Câte persoane au murit în ultimele 24 de ore
Foto: Hepta.ro

Un alt amănunt important adoptat astăzi prevede ajutorul de urgență pentru India, la care România contribuie alături de alte 5 state membre ale Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Spitalele din India, copleșite de numărul mare de cazuri, nu mai au oxigen pentru tratarea pacienților.

Astfel, România va trimite 80 de concentratoare de oxigen, 75 de cilindri de oxigen și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

ADVERTISEMENT

Care este lista galbenă a țărilor cu risc epidemiologic

Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în lista galbenă trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemenea, cei care se întorc din țările respective au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau care demonstrează că au avut, în ultimele 90 de zile, infecția cu Covid-19 și s-au vindecat. În cazul Indiei sunt scutiți de carantină doar cei care au făcut ambele doze de vaccin.

ADVERTISEMENT

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

India, Uruguay, Bermuda, Curaçao, Cipru , Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franța, Croatia, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Seychelles, Bosnia si Herțegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina, Kosovo, Belgia, Paraguay, Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveția, Insulele Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica și Africa de Sud.

ADVERTISEMENT