Încă o țară a scăpat definitiv de Covid-19. Niciun caz înregistrat de 14 zile

Flaviu Popa   
în HotNews
25/11/2020, 17:02
Încă o țară a scăpat definitiv de Covid-19. Niciun caz înregistrat de 14 zile
Singapore a scăpat de Covid-19

Singapore anunță că este aproape de a scăpa de Covid-19, deși la un moment dat înregistrase 58.000 de cazuri de infectare cu această boală.

Chiar și așa, din totalul de 58.000 de cazuri au murit doar 28 de persoane, una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate din lume.

Autoritățile din Singapore nu au raportat niciun caz de infectare cu Covid-19 în ultimele 14 zile, după ce a rezolvat focarul de infecție de la periferia Capitalei.

Singapore a scăpat definitiv de Covid-19, potrivit unui anunț oficial

În acel loc se infectaseră mii de muncitori, majoritatea din Bangladesh, India și China, care locuiau și trăiau în condiții extreme.

Au existat, de asemenea, câteva persoane care au venit infectați din străinătate, însă au fost trimiși în carantină și situația a fost ținută sub control.

Singapore a fost printre primele țări care au raportat cazuri de infectare cu Covid-19 în afara Chinei, după 23 ianuarie. Asiaticii au aplicat niște reguli extrem de stricte de carantinare, fiind criticați de ONG-urile pentru drepturile omului, însă aceste reguli au dat rezultate în cele din urmă.

Marți, 24 noiembrie, a fost pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de Covid-19 când asiaticii nu au mai înregistrat niciun caz. Măsurile luate de cei din Singapore au dus, astfel, țara asiatică dintr-un nedorit top al infectărilor în situația în care cei din Singapore se consideră scăpați, momentan, de Covid-19.

Cei din Singapore a impus în aprilie două luni de carantină totală, relaxând ulterior măsurile. Cu toate acestea, granițele rămân în continuare închise, portul măștii e obligatoriu și există mia multe reguli de distanțare socială.

Mai mult, Singapore vrea să dezvolte un vaccin care să pună capăt pandemiei de Covid-19. Vaccinul a fost botezat Lunar-Cov19 și a fost dezvoltat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității Naționale din Singapore, în colaborare cu compania farmaceutică americană Arcturus Therapeutics.

Închide ×