ADVERTISEMENT
News

Încă o țară din Europa impune noi restricții. Oamenii, închiși în casă după ora 21:00

Autor: Flaviu Popa | 02.01.2021 | 21:26
Încă o țară din Europa impune noi restricții. Oamenii, închiși în casă după ora 21:00
Grecia impune noi restricții . Foto: Pixabay

Grecia înăsprește restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid-19, pe fondul creșterii necontrolate a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Așadar, magazinele, librăriile și saloanele de cosmetică vor fi din nou închise, după ce au fost redeschise de sărbători, totul pentru a proteja populația în fața unui nou val de coronavirus.

Noile restricții vor fi impuse pentru următoarele șapte zile și vor intra în vigoare pe 3 ianuarie, însă ar putea fi prelungite dacă numărul de infectări nu scade considerabil.

ADVERTISEMENT

Grecia impune noi restricții pe fondul pandemiei de Covid-19

Pe lângă aceste restricții va fi aplicată și interzicerea mobilității pe timp de noapte, care va fi valabilă de la ora 21:00.

În prezent grecii nu aveau voie să iasă din casă fără motiv întemeiat de la ora 22:00, însă autoritățile consideră că măsura nu este îndeajuns.

ADVERTISEMENT

Toate măsurile au fost luate în speranța că pe 11 ianuarie va fi posibilă redeschiderea școlilor. Grecii au raportat până în prezent 140.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 și aproape 4.900 de decese asociate, conform news.ro.

Asta, în timp ce campania de vaccinare a debutat și în Grecia. Între timp, la nivel mondial numărul de contaminări a depășit 84 e milioane, în timp ce numărul deceselor care au legătură cu Covid-19 a trecut de 1.8 milioane, conform datelor oficiale oferite de Universitatea Johns Hopkins.

ADVERTISEMENT

Grecia a fost printre primele țări care au impus turiștilor din alte țări europene precum Belgia, Cehia, Olanda, Spania, România și Suedia să efectueze un test anti Covid-19 cu 72 de ore înainte de a sosi în țară. Regula a fost impusă în vara lui 2020, în plin sezon estival, pentru a preveni răspândirea bolii.

Autoritățile din Grecia au pus mereu infectările pe seama turiștilor care aduc cu ei boala din țările europene, tocmai de aceea au fost impuse condiții extrem de stricte de intrare în țară.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!