News

Încă o țară din Europa impune noi restricții. Oamenii, închiși în casă după ora 21:00

02.01.2021 | 21:26
Inca o tara din Europa impune noi restrictii Oamenii inchisi in casa dupa ora 2100
ADVERTISEMENT

Grecia înăsprește restricțiile impuse din cauza pandemiei de Covid-19, pe fondul creșterii necontrolate a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Așadar, magazinele, librăriile și saloanele de cosmetică vor fi din nou închise, după ce au fost redeschise de sărbători, totul pentru a proteja populația în fața unui nou val de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Noile restricții vor fi impuse pentru următoarele șapte zile și vor intra în vigoare pe 3 ianuarie, însă ar putea fi prelungite dacă numărul de infectări nu scade considerabil.

Grecia impune noi restricții pe fondul pandemiei de Covid-19

Pe lângă aceste restricții va fi aplicată și interzicerea mobilității pe timp de noapte, care va fi valabilă de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

În prezent grecii nu aveau voie să iasă din casă fără motiv întemeiat de la ora 22:00, însă autoritățile consideră că măsura nu este îndeajuns.

Toate măsurile au fost luate în speranța că pe 11 ianuarie va fi posibilă redeschiderea școlilor. Grecii au raportat până în prezent 140.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 și aproape 4.900 de decese asociate, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

Asta, în timp ce campania de vaccinare a debutat și în Grecia. Între timp, la nivel mondial numărul de contaminări a depășit 84 e milioane, în timp ce numărul deceselor care au legătură cu Covid-19 a trecut de 1.8 milioane, conform datelor oficiale oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Grecia a fost printre primele țări care au impus turiștilor din alte țări europene precum Belgia, Cehia, Olanda, Spania, România și Suedia să efectueze un test anti Covid-19 cu 72 de ore înainte de a sosi în țară. Regula a fost impusă în vara lui 2020, în plin sezon estival, pentru a preveni răspândirea bolii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia au pus mereu infectările pe seama turiștilor care aduc cu ei boala din țările europene, tocmai de aceea au fost impuse condiții extrem de stricte de intrare în țară.

ADVERTISEMENT
Tags: