ADVERTISEMENT
News

Încă o ţară din Europa include România pe lista roşie. Traficul aerian, suspendat

Autor: Ana Mirea | 02.09.2020 | 00:01
Încă o ţară din Europa include România pe lista roşie. Traficul aerian, suspendat
Polonia interzice traficul aerian cu România Foto: Hepta.ro

Polonia include România pe lista roșie. Cursele aeriene către sau dinspre țara noastră au fost suspendate temporar începând de miercuri, informează Ministrul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Potrivit MAE, măsura se aplică pentru toate cele 40 de state incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut și este valabilă până la data de 15 septembrie, urmând să fie reevaluată în funcție de evoluțiile epidemiologice.

Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile poloneze, vor fi exceptate zborurile aeriene organizate la cererea sau cu acordul Guvernului.

ADVERTISEMENT

Polonia suspendează traficul aerian cu România începând de miercuri

MAE precizează că persoanele care călătoresc în Republica Polonă dintr-un stat membru al Uniunii Europene, precum și din Regatul Norvegiei, Confederația Elvețiană, Republica Islanda și Principalul Liechtenstein pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie sau autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

„Din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănăţii publice”, se arata în proiectul de act normativ.

ADVERTISEMENT

Polonia a mai restricționat traficul aerian și cu alte țări precum Spania, Franța, Muntenegru, Croația, Statele Unite, Israel, Mexic și Brazilia.

Alte state precum Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia au luat măsuri drastice, și cer românilor care vin în aceste țări să stea în izolare sau în carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

ADVERTISEMENT

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: 0048 22 628 31 56; 0048 22 622 25 70; 0048 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate gratuit către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0048 694 486 683.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51924 şi varsovia.mae.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!