News

Încă o țară din Europa introduce restricții de călătorie pentru cetățenii români. Anunțul MAE

16.07.2020 | 20:49
Inca o tara din Europa introduce restrictii de calatorie pentru cetatenii romani Anuntul MAE
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Bosnia și Herțegovina au introdus noi restricții pentru toți cetățenii statelor membre UE, inclusiv românii.

Cetățenii UE vor fi obligați să prezinte, la graniță, un test negativ Covid-19 efectuat în ultimele 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de greci, care cer un test efectuat în 72 de ore, bosniecii au pretenția ca testul să fi fost efectuat cu maximum două zile înainte.

Bosnia și Herzegovina introduce noi restricții pentru români, în plină pandemie de Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că autoritățile din Bosnia și Herțegovina au impus aceste noi măsuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit MAE, începând cu 16 iulie 2020, toți cetățenii statelor membre UE vor intra în Bosnia doar cu un test negativ pentru Covid-19.

De asemenea, potrivit informațiilor ofociale, regimul de tranzit rămâne neschimbat și nu va fi necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii.

ADVERTISEMENT

Cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reședință, cu condiția să nu se cazeze / să înnopteze pe teritoriul BiH. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația). În ceea ce privește transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru această categorie”, au transmis reprezentanții MAE.

Pentru a intra pe teritoriul Bosniei, cetățenii au obligativitatea de a folosi pașaportul ca document de călătorie. Cartea de identitate nu substituie pașaportul, reamintește MAE.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +387 33 66 88 93; +387 33 214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +387 61 428 354, potrivit stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT