News

Încă o țară relaxează restricțiile impuse de pandemie. Ce vor face danezii

07.04.2020 | 10:17
Inca o tara relaxeaza restrictiile impuse de pandemie Ce vor face danezii
ADVERTISEMENT

Premierul Mette Frederiksen a anunțat că Danemarca va începe treptat să revină la normalul dinainte de pandemia de coronavirus și va renunța treptat la restricții. Primul pas pe care îl va face va fi redeschiderea instituțiilor de învățământ începând cu data de 15 aprilie.

Danemarca mai renunță la restricțiile impuse de COVID-19

Autoritățile daneze au fost printre primele din Europa care au impus restricții în privința pandemiei de coronavirus, iar acum vor să mai elimine din ele pentru a reveni la normal. Prim-ministrul Mette Frederiksen a declarat că renunțarea la restricții se va face etapizat, iar primul pas va fi redeschiderea grădinițelor și școlilor primare.

ADVERTISEMENT

Copiii și elevii s-au putea întoarce la studii pe 15 aprilie dacă numărul îmbolnăvirilor în Danemarca „merge în direcţia cea bună”. De asemenea,  Guvernul urmează să aibă discuții cu mediul de afaceri pentru a începe ușor-ușor redeschiderea birourilor.

Danezii și austriecii sunt mai „relaxați” în legătură cu coronavirusului

„Am reuşit să evităm nenorocirea care s-a întâmplat în alte ţări. Singurul motiv pentru acest lucru este că am acţionat devreme”, a declarat premierul danez Mette Frederiksen, informează Mediafax. Cu toate acestea unele restricții vor rămâne în vigoare și în lunile următoare.

ADVERTISEMENT

Danemarca înregistrează în momentul de față 4.681 de cazuri de îmbolnăviri şi 312 decese, iar în ultimele 24 de ore numărul persoanelor confirmate pozitiv a fost de 187, în timp ce doar 8 danezi și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Danezii nu sunt primii care reiau progresiv mersul normal al lucrurilor. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat luni, 6 aprilie, că mai multe restricții impuse de pandemia de coronavirus vor fi ridicate începând cu data de 14 aprilie, însă nu a spus despre care este vorba.

ADVERTISEMENT

„Obiectivul este reluarea activităţilor în mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă, potrivit sursei menționate anterior. În plus, autoritățile austriece îndeamnă în continuare cetăţenii să menţină „cea mai mare disciplină”. 

O altă ţară care se gândește să mai renunțe la restricțiile impuse de noul tip de coronavirus este Germania. Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este optimistă privind situaţia economică şi la ora actuală analizează posibilitatea de a îmbina protecţia cu revenirea la normalitate.

ADVERTISEMENT

„Eu şi Guvernul ne gândim cum să obţinem simultan două lucruri: asigurarea protecţiei medicale pentru toţi şi iniţierea procesului de revenire la normalitate în viaţa publică”, a afirmat Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro.

ADVERTISEMENT