News

Încă o tentativă de fraudă în numele ANAF. Românii primesc din partea hackerilor e-mailuri false: ”Nu deschideți documentul”

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță că hackerii au pornit o nouă campanie de mesaje false în numele instituției.
04.10.2022 | 17:22
Inca o tentativa de frauda in numele ANAF Romanii primesc din partea hackerilor emailuri false Nu deschideti documentul
Hackerii atacă din nou, sub numele ANAF. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Conform ANAF, românii sunt anunțați prin aceste mesaje că au ”plăți fiscale restante”. Mesajele sunt false, subliniază reprezentanții ANAF.

Hackerii trimit noi mesaje în numele ANAF

Mesajele au de obicei atașat un document denumit ”factură fiscală”, iar reprezentanții ANAF anunță că nimeni nu ar trebui să deschidă acest document atașat mesajului.

ADVERTISEMENT

Scopul hackerilor este să obțină datele contribuabililor pentru a le fura banii, astfel că orice mesaj de acest gen trebuie ignorat și blocat.

“Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160“, transmite ANAF, îndemnând oamenii să apeleze cu încredere doar la serviciile mai sus menționate dacă au nelămuriri, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Hackerii sunt ingenioși și vor să prostească oamenii în orice mod cu putință, nu doar în numele ANAF. În ultimii ani au existat foarte multe astfel de ”campanii” prin care românii erau anunțați pe e-mail, fie de Poliție, ANAF sau altă autoritate, că trebuie să facă niște plăți sau să rezolve niște situații complicate. Totul cu prețul datelor private și al banilor din cont.

”Vom fi obligați să transmitem raportul nostru la biroul procurorului adjunct al Tribunalului de Primă Instanță din Creteil, specialist în criminalitate informatică, pentru a stabili un mandat de arestare, care va fi transmis Jandarmeriei celei mai apropiate de locul dumneavoastră de reședință.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, veți fi considerat ca infractor sexual și, așa cum indică procedura de urgență, informațiile dumneavoastră vor fi transmise asociațiilor care luptă împotriva pedofiliei și mai multo canala naționale de televiziune pentru o difuzare masivă, astfel încât familia dumneavoastră, rudele dumneavoastră și întreaga Franță să știe ce faceți în fața calculatorului”, e unul dintre aceste mesaje. Poliția a transmis de multe ori că oamenii trebuie să ignore aceste mesaje sau să anunțe autoritățile.

De obicei, mesajele sunt pline de greșeli gramaticale și nu au nicio logică. De exemplu, oameni fără niciun permis de conducere sunt înștiințați că riscă să rămână fără carnet, deși nu au cum să fie puși într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Hackerii trimit, de fapt, același mesaj tipizat la zeci sau sute de mii de oameni, în speranța că măcar un număr mic de naivi va răspunde și va cădea în capcană. Nu toți românii sunt atenți și există cazuri în care oamenii cad ușor în capcana hackerilor. După ce fapta a fost consumată, Poliția nu poate să mai facă prea multe, pentru că hackerii țintesc aceste atacuri din destinații necunoscute, din afara țării.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
Capitala, sub teroarea interlopilor. Cum sunt împărțite teritoriile
Capitala, sub teroarea interlopilor. Cum sunt împărțite teritoriile
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!