News

Încă o turistă din România, depistată cu COVID-19 în Grecia. Elenii pregătesc noi restricții

13.07.2020 | 13:34
Inca o turista din Romania depistata cu COVID19 in Grecia Elenii pregatesc noi restrictii
ADVERTISEMENT

Încă o turistă din România a fost depistată pozitiv cu COVID-19 în timp ce se afla în concediu în Grecia.

Intrată în țara elenă pe data de 8 iulie, aceasta a fost testată, iar duminică, 12 iulie, a primit rezultatul pozitiv.

ADVERTISEMENT

În prezent, conform protocolului, aceasta este în izolare într-o unitate special amenajată de oficialitățile din Grecia.

Turistă din România, testată pozitiv cu COVID-19 în Grecia

Conform Digi24, românca infectată cu noul coronavirus este o turistă de 66 de ani, care ar fi intrat în Grecia în 8 iulie, împreună cu un grup mai mare de turiști, pe la vama Kulata – Promachonas.

ADVERTISEMENT

Aceasta a profitat o perioadă scurtă de vacanță pe tărâm elen, în stațiunea Evia, dat fiind faptul că rezultatul testului efectuat a venit abia după 4 zile, în 12 iulie.

Ulterior, după ce a primit rezultatul, conaționala noastră a fost transferată într-un hotel de carantină.

ADVERTISEMENT

Cu doar trei zile în urmă, zeci de turiști români și bulgari au fost testați pozitiv la COVID-19. Mai exact, vorbim despre aproximativ 30 de persoane care au trecut pe la punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă, în ultimele 24 de ore.

La acea dată, vineri, 10 iulie, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că autorităţile elene au confirmat cazurile, însă nu au precizat, până în prezent, numărul de situații în funcţie de cetăţenie.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Atena pregătesc noi restricții

În cursul zilei de luni, la Atena va avea loc o ședință crucială pentru turiștii străini, condusă chiar de premier. Discuțiile au loc în timp ce numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească.

Întrunirea conducerii statului și a specialiștilor din Sănătate convocată luni și condusă de premierul elen analizează situația epidemiologică în contextul în care numărul de cazuri a crescut constant în ultimele zile, ceea ce este un motiv de îngrijorare pentru autorități.

Experți în microbiologie, citați de presa elenă, susțin că în luna august Grecia s-ar putea închide complet, din cauza unui al doilea val de infectări.

Potrivit sursei citate, experții spun că în finalul lunii iulie va exista o imagine de ansamblu privind impactul pe care redeschiderea turismului internațional l-a avut asupra evoluției epidemiei în țară.

ADVERTISEMENT