ADVERTISEMENT
News

Încă patru localități din jurul Capitalei intră în carantină. Modelele de declarație pentru locuitori

Autor: Adrian Baciu | 22.03.2021 | 19:59
Încă patru localități din jurul Capitalei intră în carantină. Modelele de declarație pentru locuitori
Încă patru localități din jurul Capitalei intră în carantină. Modelele de declarație pentru locuitori. Sursa foto: hepta.ro

Alte patru localități din jurul Capitalei intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile începând de luni, 22 martie. Decizia autorităților are la bază evoluția epidemiologică din aceste zone, care a depășit frecvent valoarea de 6 infectări la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Localitățile carantinate sunt Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele. Anunțul oficial a fost făcut în cursul zilei de luni, de către Prefectura județului Ilfov.

Dacă situația sanitară o va permite, aceste zone urmează să iasă din izolare pe data de 5 aprilie la ora 22:00, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT

Alte patru localități din jurul Capitalei, în carantină. Modelele de declarație pentru locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov a decis, în ședința de duminică seară, să propună șefului DSU, Raed Arafat, intrarea în carantină a încă patru localități din jurul Capitalei. E vorba despre Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele.

În toate aceste localități se vor impune restricții severe, similare celor din perioada stării de urgență, iar circulația va fi permisă numai cu declarație pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT
  • Modelele de declarație pentru locuitori: Pe propria răspundere – AICI și de la angajator – AICI.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară:

ADVERTISEMENT

Hotărârea nr. 43 din 21.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Chitila, județul Ilfov;

Hotărârea nr. 44 din 21.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov;

ADVERTISEMENT

Hotărârea nr. 45 din 21.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Corbeanca cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași, județul Ilfov;

Hotărârea nr. 46 din 21.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru orașul Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Județul Ilfov, cea mai mare rată a infectării din țară

În acest moment, județul Ilfov are cea mai mare rată a infectării cu Covid-19 din România: 6,78 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Dată fiind situația epidemiologică, până în acest moment au fost puse în carantină mai multe localități din Ilfov: Comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!