News

Încă plouă cu amenzi pentru Realitatea TV, din cauza lui Rareș Bogdan! Decizie luată de CNA

10.04.2019 | 16:27
Inca ploua cu amenzi pentru Realitatea TV din cauza lui Rares Bogdan Decizie luata de CNA

Realitatea TV continuă să plătească amenzi din cauza lui Rraeș Bogdan. Ultimele emisiuni ale show-ului Jocuri de putere au costat nu mai puțin de 10.000 de lei. Acestea au fost chiar înainte ca jurnalistul să-și anunțe candidatura la alegerile europarlamentare, moment în care renunța la rolul de moderator. “Voi rămâne acelasi, mă voi bate pentru libertatea presei şi a cuvantului. Multumesc colegilor mei de la Realitatea TV. Îi multumesc lui Cozmin pentru cei 6 ani şi sansele pe care mi le-a dat şi sper să găsească un inlocuitor mai bun decat mine”, a declarat Rareș Bogdan după ce și-a anunțat candidatura.

Realitatea TV încă plătește amenzi din cauza lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan le-a lăsat o amintire celor de la Realitatea, câteva amenzi. O sancțiune CNA a fost dată chiar astăzi în urma acuzațiilor neprobate la adresa Roxanei Plumb, dar și a șefului interimar al Companiei Naționale de Aeroporturi București.

“Art. 40 – (2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin.(1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt”, arată legilația.

Realitatea TV încă plătește amenzi din cauza lui Rareș Bogdan
Realitatea TV încă plătește amenzi din cauza lui Rareș Bogdan

Rareș Bogdan:”Am venit să dau, nu să iau”

„Nu am venit să iau nimic, am venit să dau, nu să iau. Nu am nevoie de imunitatea de europarlamentar, şi vin de la venituri mai mari, din presă, decât îmi oferă salariul de europarlamentar. Probabil sunt un caz mai deosebit”, a mărturisit Rareş Bogdan în momentul în care și-a anunțat candidatura.  De asemenea, acesta a mai spus că decizia de a candida a fost luată după o discuție cu soția lui Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare al Partidului Național Liberal care s-a stins din viață anul trecut.