News

Încă trei angajați de la Penitenciarul Jilava infectați cu coronavirus. Totalul a ajuns la șase

27.04.2020 | 17:34
Inca trei angajati de la Penitenciarul Jilava infectati cu coronavirus Totalul a ajuns la sase
ADVERTISEMENT

Încă trei angajați de la Penitenciarul Jilava sunt infectați cu coronavirus. După cele trei cazuri din urmă cu câteva zile, autoritățile au anunțat extinderea bolii în unitate.

Încă trei angajați de la Penitenciarul Jilava infectați cu coronavirus. Totalul a ajuns la șase

Crește numărul angajaților de la Penitenciarul Jilava infectați cu Covid-19. Încă trei cazuri au fost anunțate în cursul zilei de luni, 27 aprilie, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

”În urma testelor efectuate, la nivel extins, în rândul angajaților Penitenciarului Bucureşti-Jilava, alţi trei poliţişti de penitenciare care îşi exercitau atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ au fost confirmaţi pozitiv COVID-19. Aceştia fac parte din grupul contacţilor atribuiţi cazurilor anterior confirmate.

Reamintim că primele rezultate ale testelor efectuate în rândul persoanelor private de libertate au fost negative. Procesul de testare continuă”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis luni și citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cazurile de infecții nu au ajuns la deținuți

Până în prezent, niciun deținut de la Penitenciarul Jilava nu a fost depistat pozitiv cu Covid-19, ia conducerea unității a luat măsuri stricte de igienă.

ANP anunță că, până în prezent, cu excepţia celor şase cazuri de angajaţi confirmaţi COVID-19, nu se înregistrează nicio altă infectare cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Administraţia locului de deţinere aplică îndrumările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Totodată, se continuă implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor deţinuţilor şi triajul epidemiologic al angajaţilor, la intrarea şi ieşirea din serviciu, conform planificărilor”, menţionează ANP.

Deocamdată, activitatea penitenciarului se desfășoară în condiţii normale, fără disfuncționalități, atât din punct de vedere administrativ, cât şi operativ, a adăugat ANP

ADVERTISEMENT

Primul caz de infectare cu Covid-19 la penitenciarul de la Jilava a fost consemnat pe 21 aprilie. După o serie de verificări, s-a stabilit că acest prim angajat a intrat în contact în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu cu un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate.

ADVERTISEMENT