ADVERTISEMENT
News

Încă trei români aflați în Grecia, confirmați cu Covid-19. MAE anunță zonele în care au fost depistați

Autor: Adrian Baciu | 18.07.2020 | 16:24
Încă trei români aflați în Grecia, confirmați cu Covid-19. MAE anunță zonele în care au fost depistați
Încă trei români aflați în Grecia, confirmați cu Covid-19. MAE anunță zonele în care au fost depistați. Foto: hepta.ro

Alți trei români infectați cu Covid-19 au fost depistați în Grecia, potrivit informațiilor publicate vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Diplomația română informează, sâmbătă, că doi dintre românii contaminați au fost depistați în Creta şi unul în Santorini.

Din comunicatul MAE reiese faptul că cei doi români din Creta au fost transferați într-un hotel unde vor sta în carantină, împreună cu membrii familiei.

ADVERTISEMENT

MAE anunță că încă trei români aflați în Grecia au fost confirmați cu Covid-19

În ceea ce-l privește pe cetățeanul român din Santorini, acesta a fost confirmat ca infectat cu SARS-CoV-2 în urma testării la intrarea în Grecia, anunță MAE.

”Cu privire la condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, MAE reaminteşte că, începând cu 15 iulie, ora 00,01, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetăţenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei prin punctul de frontieră de la Kulata-Promachonas şi testul molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

ADVERTISEMENT

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.”, informează ministerul pe pagina oficială.

MAE, informare privind punctul de trecere Kulata-Promachonas

Legat de punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia şi Consulatului General al României la Salonic, aflaţi la faţa locului, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de 1,5 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Accesul autoturismelor se realizează pe două benzi. Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de frontieră de la Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirii unor noi aglomeraţii în perioada următoare.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena – 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic – 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

ADVERTISEMENT

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă – 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

În urmă cu o zi, vineri, 17 iulie, alți patru români infectați cu coronavirus au fost depistați în Grecia. Trei cazuri au fost confirmate pe insula Thassos și unul în Lefkada.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!