News

Încă un accident învăluit în mister în Rusia. Un medic care s-a plâns de lipsa echipamentelor a căzut de la fereastră

04.05.2020 | 10:57
Inca un accident invaluit in mister in Rusia Un medic care sa plans de lipsa echipamentelor a cazut de la fereastra
ADVERTISEMENT

Încă un medic din Rusia care s-a plâns de lipsa echipamentelor în lupta împotriva coronavirusului a căzut de la fereastră.

Un medic care s-a plâns de lipsa echipamentelor a căzut de la fereastră

Conform Adevărul, care citează Daily Mail, medicul Alexander Shulepov, care în urmă cu câteva zile a criticat lipsa de echipamentelor și faptul că a fost obligat să lucreze deși este infectat cu coronavirus, a căzut de la fereastră.

ADVERTISEMENT

Doctorul în vârstă de 37 de ani a căzut de la etajul 2 al spitalului Novousmanskaya din Voronej și acum se luptă pentru viaţa sa, fiind în stare gravă, cu răni la cap, internat la terapie intensivă.

Înainte, el a postat un videoclip în care a susţinut că a fost forţat să lucreze în ciuda faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a avertizat, de asemenea, despre lipsa echipamentelor de protecţie în oraşul Voronej.

ADVERTISEMENT

Shulepov, al treilea medic care cade de la fereastră în ultima perioadă

Mai târziu, întins pe un pat de spital, doctorul Shulepov a realizat un al doilea videoclip pentru a retracta afirmaţiile făcute, pe fondul suspiciunilor că ar fi fost presat să facă acest lucru.

Cu o zi mai devreme, medicul a fost chemat la Poliţie, fiind acuzat că răspândeşte informaţii false. Şefii spitalului au susţinut că afirmaţiile lui Alexander Shulepov nu sunt adevărate.

ADVERTISEMENT

Recent, două doctoriţe din Rusia au murit după ce au căzut de la ferestrele spitalului, după ce le-au reproşat superiorilor lipsa echipamentelor de protecţie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Natalya Lebedeva, în vârstă de 48 de ani, a decedat după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova, iar Yelena Nepomnyashchaya, de 47 de ani, mamă a doi copii, a murit după ce a căzut de la mare înălţime pe fereastra spitalului din Krasnoyarsk.

ADVERTISEMENT

Sistemul medical rusesc este puternic afectat de pandemia de coronavirus, cu toate că autoritățile de la Moscova dau asigurări că situația e sub control. Postul american de televiziune CNN a publicat mai multe imagini din care se văd câteva femei infectate, înghesuite într-o spălătorie a unui spital.

ADVERTISEMENT