Life

Încă un actor consacrat a murit. A jucat în filmul Titanic

Încă un actor consacrat a murit. Este vorba despre David Warner, cunoscut pentru zeci de roluri, printre care și cel din celebrul film “Titanic” (1997).
26.07.2022 | 07:41
Inca un actor consacrat a murit A jucat in filmul Titanic
A murit David Warner, un actor consacrat. A jucat în Titanic. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

David Warner, un actor consacrat, originar din Marea Britanie, a murit la vârsta de 80 de ani. A jucat și în celebrul film “Titanic” (1997).

A murit David Warner, un actor consacrat, cunoscut pentru rolul din Titanic

Născut în 1941, David Warner ar fi împlinit 81 de ani pe 29 iulie. Actorul s-a stins din viață duminică, 24 iulie 2022, din cauza unei “boli legate de cancer”, potrivit New York Post.

ADVERTISEMENT

Era internat la Denville Hall, un azil de bătrâni destinat vârstnicilor din industria de divertisment, potrivit presei internaționale. Membrii familiei actorului sunt îndurerați după pierderea acestuia.

“Ne va lipsi enorm, familiei şi prietenilor săi, şi ne vom aminti de el ca fiind un om bun, generos şi plin de compasiune, un partener şi tată a cărui moştenire a muncii sale extraordinare a atins vieţile atâtor oameni de-a lungul anilor. Avem inima frântă.”, se arată într-un comunicat transmis de familia renumitului actor, citat de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Născut la Manchester, David Warner a urmat studiile la Leamington Spa, Warwickshire. Ulterior, acesta s-a îndreptat către actorie, urmând cursurile Academiei Regale de Artă Dramatică (Rada) din Londra.

În ce filme celebre a jucat David Warner

Actorul de origine britanică a jucat în zeci de filme și seriale de-a lungul timpului. A apărut în filmul “Titanic”, dar și în “The Sea Gull” (1968), “Time After Time” (1979) și “Tron” (1982).

ADVERTISEMENT

În 1966 a jucat în filmul “Morgan: A Suitable Case For Tratament”, alături de Vanessa Redgrave. Rolul i-a adus o nominalizare la Premiile BAFTA pentru cel mai bun actor în rol principal.

În “Titanic”, David Warner a jucat rolul Spicer Lovejoy, valetul lui Caledon Hockley (Billy Zane), logodnicul lui Rose (Kate Winslet).

ADVERTISEMENT

Actorul a apărut și în seriale TV istorice, printre care se numără “The Wars of the Roses”, “Holocauste”, “Marco Polo” și “Masada”. Pentru rolul din urmă a câștigat un premiu Emmy.

În 1976 a jucat rolul fotografului Keith Jennings în filmul de groază “The Omen”.

De asemenea, David Warner a apărut și în “Star Trek V: The Final Frontier” (1989), dar și în “Star Trek VI: The Undiscovered Country” (1991).

A avut un rol în serialul “Twin Peaks” (1991), dar și în “Star Trek: The Next Generation” (1992). Ultimul său rol într-un film a fost în 2018, atunci când a apărut în “Mary Poppins Returns”.

ADVERTISEMENT
Tags: