News

Încă un afro-american omorât în condiții identice cu George Floyd. Imaginile au fost făcute publice. Video

10.06.2020 | 16:00
Inca un afroamerican omorat in conditii identice cu George Floyd Imaginile au fost facute publice Video
ADVERTISEMENT

Noi cazuri șocante, asemănătoare cu cel al lui George Floyd, ies la iveală în Statele Unite ale Americii. De această dată, o filmare cu afro-americanul Derrick Scott, strangulat de Poliție în ceea ce pare să fie o marcă înregistrată a polițiștilor din SUA, a revoltat opinia publică.

Încă un afro-american omorât în condiții identice cu George Floyd

George Floyd a murit după ce un polițist s-a așezat cu genunchiul pe gâtul omului mai bine de opt minute. Derrick Scott a pățit același lucru și după 13 minute. A fost luat de ambulanță și a murit la spital.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la fel ca și în cazul lui George Floyd, bărbatul s-a plâns că nu mai poate respira. Imaginile au fost surprinse anul trecut, în Oklahoma, când polițiștii l-au urmărit pe Derrick Scott după ce ar fi comis o infracțiune.

Scott, în vârstă de 41 de ani, a fost declarat mort în spitalul din Oklahoma în 20 mai 2019, la o oră după ce a fost arestat. Paradoxal, poliția din Oklahoma a dat publicității această filmare fix în momentul în care SUA este sub asediu din cauza protestelor cauzate de moartea lui George Floyd, oklahoman.com.

ADVERTISEMENT

Mama bărbatului a fost nevoită să privească filmarea, pentru a înțelege mai bine de ce a murit fiul său. „Este unul dintre cele mai inumane lucruri pe care le-am văzut vreodată. L-au tratat ca pe un animal, el încerca să respire și l-au ignorat în tot acest timp. Tratează animalele mai bine decât l-au tratat pe fiul meu”, s-a plâns Vickey Scott.

În imagini se poate observa cum polițiștii îl bănuiesc pe bărbat că s-ar preface că nu poate respira, lucru care a revoltat opinia publică și mai mult.

ADVERTISEMENT

Mama victimei cere ca polițiștii să fie condamnați pentru crimă

„Vreau ca acești polițiști să fie condamnați pentru crimă”, a transmis femeia. Și mai șocant, șeful poliției din Oklahoma a primit un email din partea avocatului statului, David Prater, care nu consideră că polițiștii ar fi greșit cu ceva. „Nu există nicio dovadă că polițiștii ar fi încălcat vreo regulă”, a scris Prater.

De asemenea, șeful poliției din oraș susține că subalternii săi s-au ridicat de pe bărbatul de culoare imediat după ce s-a plâns că nu poate respira. „Nu știu dacă ar fi putut face ceva în plus ca să-l protejeze”, a explicat căpitanul de poliție Larry Withrow.

ADVERTISEMENT

De unde a început, însă, urmărirea lui Derrick Scott? Conform datelor oficiale, polițiștii au fost chemați în acea zi pe adresa SE 44 Street, existând vecini care se plâng că un bărbat înarmat îi stresează.

Când polițiștii au ajuns, bărbatul a fugit de ei, lucru care se poate vedea pe filmare. Polițiștii au găsit asupra bărbatului un pistol încărcat. Medicii legiști au determinat că afro-americanul a murit în momentul în care i-a cedat plămânul drept.

Bărbatul ar fi consumat metamfetamină, fiind de asemenea bolnav de inimă și astm bronșic.

ADVERTISEMENT