Sport

Încă un aliat important pentru FCSB în războiul cu CSA Steaua: „Nu ai cum să te dezici de trecutul tău”

Sorin Ghionea susține FCSB în lupta pentru identitate cu CSA Steaua și nu se va dezice niciodată de trecutul său.
19.10.2021 | 15:53
Inca un aliat important pentru FCSB in razboiul cu CSA Steaua Nu ai cum sa te dezici de trecutul tau
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș central și căpitan al echipei lui Gigi Becali visează la clipa în care conflictul dintre cele două entități se va sfârși iar Steaua se va întoarce acolo unde îi este locul, iar toți suporterii vor susține aceeași echipă.

CNA tocmai a luat o decizie-șoc în privința numelui „Steaua”, iar Gheorghe Mustață a comentat acest lucru în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Sorin Ghionea rămâne loial FCSB: „Trecutul meu înseamnă FCSB”

Fostul stoper din echipa UEFAntastică a FCSB-ului care a jucat o semifinală de cupă europeană și-a petrecut nu mai puțin de șapte ani la echipa lui Gigi Becali: „Eu am venit la Steaua în anul 2002. După aceea echipa a fost preluată un an mai târziu de către domnul Gigi Becali. Știți cum e, nu ai cum să te dezici de trecutul tău”.

Stelistul a explicat că întreaga sa carieră gravitează în jurul acestei echipe și nu se va dezice niciodată de asta:„Trecutul meu înseamnă FCSB și tot ce contează este ceea ce am făcut începând din anul 2003 și până în momentul în care m-am retras”.

ADVERTISEMENT

Deși FCSB și CSA Steaua se află în conflict și în procese de mai bine de șase ani, Sorin Ghionea încă mai speră că securea războiului mai poate fi îngropată: „Să sperăm că FCSB și cei de la CSA Steaua vor ajunge la un numitor comun. Ar fi benefic pentru sportul românesc”.

Sorin Ghionea consideră că Steaua a avut cele mai mari performanțe după 1989

Fotbalistul cu 130 de meciuri în tricoul FCSB e de părere că Steaua este cel mai important club din România și în anii 90 a avut cele mai mari realizări: „Generația tânără ar trebui să știe că Steaua este emblema fotbalului românesc, care după Revoluție a avut cele mai mari performanțe pe care le putea avea o echipă de fotbal din țara noastră”.

ADVERTISEMENT

Sorin Ghionea este extrem de deranjat de problemele prin care trec cele mai importante cluburi din România: Steaua, Rapid, Dinamo și Craiova, care s-au confruntat toate cu probleme de identitate.

„Nu putem să împărțim Steaua, Rapidul, Dinamo sau Craiova în două, nu se poate așa ceva. Aceste echipe de tradiție au produs performanță și au dat atâția jucători de-a lungul timpului echipelor naționale și echipelor mari din străinătate!”, a spus Sorin Ghionea, pentru realitateasportiva.net.

ADVERTISEMENT

Ghionea se bucură că naționala a revenit în Ghencea, acolo unde a reușit cele mai mari performanțe din istorie și cele mai importante calificări: „Chiar am văzut la meciul cu Armenia niște imagini și mă treceau anumite emoții. Era acea emulație creată la stadionul Ghencea odată cu meciul echipei naționale. Era o atmosferă de sărbătoare, fierbea toată lumea. Acum nu prea mai e așa”.

Posturile TV nu mai pot folosi denumirea de „Steaua” când vorbesc de echipa Armatei

CNA a luat încă o decizie bizară în războiul dintre FCSB și CSA Steeaua, iar echipa Clubului Sportiv al Armatei nu mai poate fi numit „Steaua”.

Astfel, comentatorii sportivi vor trebui să se conformeze de acum și să folosească denumirea completă cu care echipa este înregistrată la FRF: Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

„Toate lucrurile vor veni ușor, ușor la adevăr. Nu i se spune CSA Steaua București, i se spune CSA Steaua. Noi suntem privați, ei sunt de stat. Vă dau un exemplu. La voi e SC Fanatik, dar pot să spun prescurtat Fanatik, pentru că e societate privată. Dar, dacă ești de stat, trebuie să-ți spun SC Fanatik”, a spus Gheorghe Mustață, în exclusivitate, pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT