News

Încă un apropiat al lui Vladimir Putin moare misterios. Ce a pățit redactorul șef al celui mai citit ziar din Rusia

Redactorul șef al Komsomolskaya Pravda, Vladimir Sungorkin, a suferit un atac vascular cerebral. Moartea sa e considerată suspectă.
14.09.2022 | 17:39
Inca un apropiat al lui Vladimir Putin moare misterios Ce a patit redactorul sef al celui mai citit ziar din Rusia
Jurnalist apropiat lui Putin, găsit mort. Foto: The7.news
ADVERTISEMENT

Prieten cu Vladimir Putin, Sungorkin conducea cel mai popular ziar din Rusia și a murit la doar 68 de ani, conform site-ului Meduza.

A murit un jurnalist apropiat de Vladimir Putin

Sungorkin era un apropiat al lui Vladimir Putin și un susținător vocal al acestuia. Mai mult, Putin ar fi citit cu interes ziarul condus de redactorul șef Sungorkin.

ADVERTISEMENT

Cauza oficială a morții e un ”accident vascular cerebral”, conform TASS, însă există mari semne de întrebare în preajma acestui deces, la fel ca în cazul altor decese suspecte de oameni politici sau oligarhi care mor peste noapte fără o explicație logică.

Publicația Komsomolskaya Pravda a transmis condoleanțe familiei îndurerate, însă nu a oferit detalii referitoare la decesul lui Sungorkin. Jurnalistul s-ar fi aflat în drum spre Primorye, unde se documenta pentru o carte pe care voia să o scrie.

ADVERTISEMENT

Tot de ”atac vascular cerebral” murea și directorul unei companii de stat, apropiat al lui Putin, în urmă cu trei luni. De data aceea, victima avea puțin sub 50 de ani.

Vladimir Sungorkin a lucrat din tinerețe la Komsomolskaya Pravda, înainte de anii ’80 și a ajuns director executiv al ziarului în 1992, după prăbușirea URSS. Ulterior, Sungorkin a cumpărat ziarul, care e considerat cel mai popular și citit ziar din Rusia.

ADVERTISEMENT

În acel moment, mai mulți jurnaliști de top au părăsit ziarul, fiind nemulțumiți de politica redacțională. Printre ei, Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel din postura de redactor-șef al Novaya Gazeta.

De altfel, politica redacțională care poate fi tradusă prin propagandă pro-Kremlin i-a adus lui Songorkin inclusiv sancțiuni din partea Uniunii Europene, după declanșarea invaziei din Ucraina. Între timp, Vladimir Putin și-a recompensat prietenul drag cu Ordinul de merit pentru patrie.

ADVERTISEMENT

Moartea jurnalistului vine la doar câteva zile distanță după ce un magnat rus a căzut de pe o barcă și s-a înecat, tot în condiții suspecte. Se vorbește despre faptul că individul ar fi fost beat, însă cazul rămâne misterios.

ADVERTISEMENT