News

Încă un atac armat în SUA. Bilanț sângeros, după ce mai mulți atacatori au deschis focul în Philadelphia

Un nou atac armat a avut loc, sâmbătă seara, pe o stradă aglomerată din Philadelphia, în nord-estul Statelor Unite. Trei persoane au fost ucise și unsprezece au fost rănite.
05.06.2022 | 14:29
Inca un atac armat in SUA Bilant sangeros dupa ce mai multi atacatori au deschis focul in Philadelphia
Poliția a intervenit după un nou atac armat în Statele Unite / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Poliția din Philadelphia este în alertă, mai ales că este vorba de unul dintre cele mai grave incidente de acest gen din oraș, în ultimii ani. Conform informațiilor oficiale, mai mulți trăgători au deschis focul în același timp pe South Street, una dintre cele mai populate străzi din oraș.

Poliția din Philadelphia nu a operat arestări

„Paisprezece persoane, din câte știm noi, au fost împușcate și spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbați și o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple răni prin împușcare”, a declarat detectivul D.F. Pace, de la poliția din Philadelphia.

ADVERTISEMENT

Pace a declarat că poliția a deschis focul asupra unuia din trăgători, însă nu știe dacă acesta a fost lovit. Până în acest moment, nu s-au operat arestări, însă au fost recuperate două arme și se așteaptă înregistrările de pe camerele de supraveghere ale magazinelor din zonă.

Statele Unite se confruntă cu un val de atacuri armate

Statele Unite se confruntă cu o escaladare nemaiîntâlnită a atacurilor armate, mai ales în rândul tinerilor. Un record absolut a fost stabilit în iulie 2021, în weekendul în care americanii au sărbătorit Ziua Independenței. Atunci, 400 de atacuri armate au avut loc în SUA, iar 150 de oameni și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

În prezent, în Statele Unite, armele au devenit principala cauză a deceselor în rândul tinerilor. Între 2020 și 2021, au murit peste 4.300 de tineri americani, din cauza rănilor provocate de arme. Numărul este mai mare decât cel al deceselor în accidente de mașină.

SUA și-a înarmat civilii iar acum suportă consecințele

Aproape 400 de milioane de arme sunt deținute de civili, în Statele Unite, conform unui studiu al Small Arms Survey, un număr mai mare decât toate celelalte state la un loc.

ADVERTISEMENT

În Germania, 15,8 milioane de oameni posedă o armă de foc, iar în Franța și Canada sunt 12,7 milioane. În România, numărul de arme deținute de civili este de 506.000.

Conform Europa Liberă, 27 de atacuri armate au avut loc, în 2022, în școlile din Statele Unite. 24 de elevi și 3 profesori au fost uciși, iar 56 de persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Atacurile armate, o raritate în restul lumii

În Europa, atacurile armate sunt destul de rare. Finlanda și Norvegia, două dintre statele care au o rată mai ridicată de deținere a armelor la 100 de locuitori, sunt considerate printre cele mai sigure societăți, din acest punct de vedere. Totuși, aici, rata sinuciderilor cu arme de foc este destul de mare.

În schimb, Marea Britanie și Japonia, unde legislația este mai puțin permisivă în legătură cu deținerea de arme de foc în rândul civililor, se înregistrează printre cele mai scăzute rate ale omuciderilor cu arme.

ADVERTISEMENT