Sport

Încă un atu pentru CFR Cluj în dubla cu Lazio! Un jucător al ardelenilor e cel mai bun din Conference League

CFR Cluj are un jucător care a fost desemnat cel mai bun din grupele UEFA Europa Conference League la un capitol important.
14.02.2023 | 21:55
Inca un atu pentru CFR Cluj in dubla cu Lazio Un jucator al ardelenilor e cel mai bun din Conference League
Simone Scuffet a avut numai puțin de 23 de intervenții în grupele Conference League. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campioana României se pregătește de marele meci cu Lazio Roma, însă puțini le dau șanse la calificare. Cu toate acestea, echipa lui Dan Petrescu are capacitatea să producă o mare surpriză.

Simone Scuffet, unul dintre atuurile lui CFR Cluj în dubla cu Lazio din Conference League

Simone Scuffet a atras atenția în Italia datorită evoluțiilor sale excelente de la CFR Cluj. Portarul italian a vorbit în presa din țara natală despre dubla cu Lazio Roma.

ADVERTISEMENT

Scuffet este performer-ul lui CFR Cluj în grupele Conference League, fiind portarul cu cele mai multe intervenții la activ: 23. În acest clasament, este urmat de Kenan Piric (22 de intervenții, AEK Limassol) și Shakhrudin Magomedaliyev (21 de intervenții, Qarabag).

„Ei sunt favoriți, dar ar trebui să fie atenți, vom da totul și vom încerca să fructificăm orice ocazie. Știi că mingea e rotundă și dacă una dintre echipe greșește abordarea partidei, orice se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Cu Provedel mă cunosc de foarte mulți ani. Ne antrenam împreună la Udinese, el era la Primavera, eu la juniori. Am crescut în aceeași zonă, cu el, cu Meret și Vicario.

S-a legat o foarte frumoasă prietenie. Îi voi cere tricoul la finalul meciului”, a spus portarul despre meciul cu Lazio, pentru gianlucadimarzio.com.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj poate să îl piardă pe Simone Scuffet: „E pe lista unei echipe de Serie A!”

Cristi Balaj, președintele lui CFR Cluj, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că portarul e în atenția unui club important: „Scuffet este urmărit de echipe din Italia. În Italia se știa despre el, a fost și la echipa națională una dintre variantele pentru Buffon. Este pe lista unei echipe din prima ligă din Italia”.

În 6 meciuri în Conference League, Simone Scuffet a încasat cinci goluri, fiind evaluat conform Transfermarkt la 1.200.000 de euro. În total, a jucat 31 de meciuri în acest sezon la CFR Cluj și a primit 23 de goluri.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Simone Scuffet la CFR Cluj: „A fost rezerva lui Buffon”

Tot Cristi Balaj a dezvăluit cine a fost cel care l-a propus pe Simone Scuffet la CFR Cluj: „Răzvan Zamfir a fost primul (n.r. – care l-a recomandat pe Scuffet). Am avut un grup de portari, dar primul a fost Niță, însă cerințele financiare au fost prea mari pentru noi. Acum suntem cumpătați.

A fost rezerva lui Buffon. Pentru noi nu este o surpriză. Și Bălgrădean e bine, îl avem pe Sava, Hindrich, care joacă în Ungaria”, a explicat oficialul ardelenilor.

ADVERTISEMENT