News

Încă un avion de mici dimensiuni prăbușit în România, la Colibiţa. Pilotul a murit. Momentul impactului – Video / Update

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Lacul Colibița, la nici 24 de ore după accidentul similar din județul Giurgiu, când doi oameni au murit. O persoană e în stare gravă.
28.08.2022 | 11:08
Inca un avion de mici dimensiuni prabusit in Romania la Colibita Pilotul a murit Momentul impactului  Video  Update
Avion prăbușit în Lacul Colibița. Foto: Bistrițeanul
ADVERTISEMENT
28-08-2022
09:47

Pilotul aeronavei a murit

Pilotul avionului, un bărbat de 65 de ani, a murit în urma impactului, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa – Năsăud. Un pompier paramilitar aflat în timpul liber, pe malul lacului, a încercat să-l resusciteze până la sosirea echipajelor de urgenţă. Deşi a reuşit în primă fază, bărbatul a intrat din nou în stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat.

Pasagerul său, un german în vârstă de 45 de ani, este în afara oricărui pericol şi a refuzat spitalizarea.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU BN, precum și un elicopter SMURD. Potrivit martorilor, ambarcațiunile aflate pe lac au fost primele care au mers la locul prăbușirii pentru a acorda ajutor.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Lacul Colibița

Incidentul a fost raportat la 112 de un locuitor din zonă. ”Mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD intervin în Colibița, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac. Există două victime, din care una în stare de inconștiență” a transmis ISU BN, potrivit Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că avionul a zburat de multe ori la mică distanță de lac, înainte de impact. La bord se aflau doi bărbați, dintre care unul cu cetăţenie germană, care au fost scoși la mal de oamenii din zonă. Pilotul, un bărbat în vârstă de 60 de ani, este în stare gravă conform sursei citate.

Accidentul  vine la nici 24 de ore de la prăbușirea în Giurgiu a unui avion de mici dimensiuni. Potrivit ISU Giurgiu, în avion au fost găsite două persoane carbonizate.

ADVERTISEMENT

„Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate 2 mașini de stingere, 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative, s-a dispus suplimentarea resurselor cu 1 mașină de stingere și 1 ambulanță SMURD de la ISU Teleorman.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. La fața locului au fost identificate două persoane decedate”, a transmis ISU Giurgiu.

ADVERTISEMENT

În avion s-ar fi aflat directorul aerodromului din Lețca Nouă, alături de o fată de 28 de ani. Nu se cunosc momentan detalii, însă e bănuit că avionul s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice.

„Ne-au sunat de la poliţie, ne-au întrebat dacă avem informaţii că a picat un avion în pădure. După aceea am dat şi eu telefoane la prieteni şi am găsit locaţia.

ADVERTISEMENT

Am înţeles că ar fi avut o defecțiune la motor. Directorul aerodromului, cred că e vorba chiar de dânsul aici, de cel decedat. Știu că are 54 de ani, nu vă pot spune numele. El și încă o fată de 28 de ani s-ar fi aflat la bordul aeronavei”, declara primarul Marian Negru.

ADVERTISEMENT