Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Încă un avocat pentru Ianis în scandalul Gică Hagi – Edi Iordănescu. „România are mai multă nevoie de el decât el de națională. Doar nu venea la pensiune!” Video exclusiv

Adrian Porumboiu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre scandalul momentului de la echipa națională, legat de neconvocarea lui Ianis Hagi.
20.03.2023 | 12:58
Inca un avocat pentru Ianis in scandalul Gica Hagi  Edi Iordanescu Romania are mai multa nevoie de el decat el de nationala Doar nu venea la pensiune Video exclusiv
Neconvocarea lui Ianis a provocat un conflict între Gheorghe Hagi și Edi Iordănescu. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc este împărțit în două de polemica momentului înainte de debutul echipei naționale în preliminariile pentru Euro 2024. A greșit Edi Iordănescu atunci când a ales să nu îl cheme la lot pe Ianis Hagi, sau este măsura corectă pentru un fotbalist abia revenit după o lungă accidentare.

Adrian Porumboiu, de partea lui Gheorghe Hagi în conflictul cu Edi Iordănescu: “Cred că Ianis trebuia chemat la echipa națională”

Gheorghe Hagi l-a acuzat vehement pe selecționer pentru modul în care a fost tratat Ianis, iar Adrian Porumboiu ar înclina să îi dea dreptate. La FANATIK SUPERLIGA, fostul parton de la FC Vaslui a spus că Hagi jr. ar fi trebuit să fie la lot, chiar și dacă nu i s-ar fi oferit minute pe teren.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a mai spus că o asemenea măsură ar fi fost luată nu pentru a-i face o favoare lui Ianis Hagi. Ci mai degrabă în ideea în care naționala României va avea mare nevoie pe viitor de fotbalistul lui Glasgow Rangers, când acesta va fi apt. În condițiile în care pe viitor ar urma să revină ca titular de drept.

Eu cred că Ianis Hagi trebuia chemat la echipa națională, dar respect părerea tuturor. E clar că nu putea să intre să joace, dar trebuia să-l menții în atmosfera asta a lotului lărgit. Ceea ce îi crează și lui o stare confortabilă. Îl ții în priză pentru meciurile care vor urma. Când va fi apt sunt convins că va fi titular.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, despre situația lui Ianis Hagi: “Nu el are nevoie, naționala are nevoie de el”

Nu se pune problema să-l ajutăm că naționala e pensiune. Nu el are nevoie, naționala va avea nevoie de el. Ianis nu e pastor, să vină să le vorbească jucătorilor. E un jucător valoros, am mare încredere în el. E adevărat că nu avem lider la națională, îți trebuie dioptrii mărite să vezi de unde sare”, a spus Adrian Porumboi la FANATIK SUPERLIGA.

Adrian Porumboiu a analizat și cel mai tare meci al primei runde din play-off, CFR Cluj – Rapid 2-2. S-a arătat la rândul său surprins de marile probleme de arbitraj care apar inclusiv cu sistemul VAR. În lupta la titlu o vede pe FCSB cu lotul cel mai bun, dar nu crede în echipa lui Becali în lupta pentru titlu.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Un meci bun, cu o intensitate peste media jocurilor din prima ligă. Cu niște ratări incredibile, îmi vin în minte ratarea din ultimele minute, Ioniță, Costache… e ceva acolo de… sunt încălțați invers. Și CFR a început foarte bine, cu un pressing, exact ce se joacă în fotbalul mare. Au mai scăzut apoi, au alternat fazele.

Adrian Porumboiu s-a amuzat de grafica sistemului VAR din SuperLiga după CFR Cluj – Rapid 2-2: “E o linie dreaptă, dar e strâmbă”

Stau și mă întreb că dacă și acum sunt discuții. E o linie dreaptă, dar e strâmbă cum e prinsă. Te duci direct din spatele penultimului apărător. Linia aia lasă loc de interpretări. Normal, dacă tot am avansat în metoda asta cu VAR și interpretarea asta crează probleme. Mi-e greu să mă pronunț, dar linia m-a îngrozit.

ADVERTISEMENT

Linia trebuia trasă la nivelul penultimului apărător, dar e trasă într-o parte. Linie dreaptă, dar e strâmbă. Trăim într-o perioadă în care toată lumea trage bine liniile, dar important e să le tragă. Farul mi-a plăcut, dar rămân la părerea că FCSB are cel mai bun lot.

Dar nu va câștiga niciodată la modul cum văd ei și ce se întâmplă acolo. Nu ai cum, ar fi împotriva fotbalului să se întâmple altceva decât ceea ce ne-au obișnuit. Farul ar fi de vis, o echipă foarte bună mai puțin un loc sensibil în apărare. Și la mijlocașul central care gafează, nu știu cine și ce vede la el. Mă refer la Nedelcu”, a mai spus Porumboiu la FANATIK SUPERLIGA.

Acum poți afla în fiecare zi exclusivitățile din fotbalul românesc. FANATIK SUPERLIGA, emisiunea informațiilor oferite în premieră, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. FANATIK SUPERLIGA este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

 

ADVERTISEMENT