ADVERTISEMENT
News

Încă un cadru medical răpus de Covid-19. Un medic de pe Ambulanța Olt a murit

Autor: Adrian Baciu | 15.06.2020 | 15:59
Încă un cadru medical răpus de Covid-19. Un medic de pe Ambulanța Olt a murit
Încă un cadru medical răpus de Covid-19. Un medic de pe Ambulanța Olt a murit. Foto: hepta.ro

Pandemia de Covid-19 a răpus încă un cadru medical din România. Un medic de pe Ambulanța Olt a murit după s-a infectat cu noul coronavirus în luna mai.

ADVERTISEMENT

Decesul doctorului din județul Olt a survenit luni, 15 iunie. Acesta era internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş“, din Capitală.

Medicul Dumitru Constantin, în vârstă de 52 de ani, a luat noul virus după ce a intrat în contact direct cu asistenta medicală din Argeș, care a fost confirmată cu coronavirus şi internată la spitalul din localitatea Mioveni, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Un medic de la Serviciul de Ambulanță Olt, infectat cu Covid-19, a murit

Doctorul decedat în această dimineață în București era originar din judeţul Vâlcea şi era medic de familie la un cabinet din comuna Şuşani.

Acesta a fost testat pentru depistarea Covid-19 în data de 19 mai, iar ziua următoare a fost confirmat şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, ulterior fiind transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Virusul a căpătat treptat forme severe în corpul medicului, iar acesta a fost transferat la Bucureşti în stare gravă. După transmiterea rezultatului testului, medicul a ales să fie tratat în judeţul de domiciliu, de unde a fost transferat la Bucureşti.

Doctorul din Olt avea și alte comorbidități

Sursa citată mai notează că medicul avea şi alte boli asociate, respectiv: obezitate morbidă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială stadiul II, pahipleurită bilaterală, post tuberculoză în antecedente.

ADVERTISEMENT

Dumitru Constantin a fost cuprins în focarul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde s-au infectat 27 de persoane, 21 fiind angajați ai instituției și șase contacți. Ceilalți angajați ai SAJ Olt din cadrul focarului au fost declarați vindecați.

Medicul de la Ambulanța Olt este cel de-al optulea deces al unei persoane infectate cu Covid-19 din întregul judeţul Olt de la startul epidemiei.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în Olt s-au înregistrat un număr de infectare cu noul coronavirus mult sub media pe țară. Doar 133 de cazuri au fost confirmate de Grupul de Comunicare Strategică până luni, 15 iunie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!