News

Încă un cartier a fost băgat în carantină din cauza coronavirusului. Peste 600 de persoane vor fi izolate total

21.04.2020 | 10:02
Inca un cartier a fost bagat in carantina din cauza coronavirusului Peste 600 de persoane vor fi izolate total
ADVERTISEMENT

Încă un cartier a fost băgat în carantină totală din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus.

Încă un cartier a fost băgat în carantină din cauza coronavirusului

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a confirmat faptul că un cartier din localitatea Cuza Vodă a fost băgat în carantină totală din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Aseară târziu un cartier din localitatea Cuza Vodă a fost carantinat. Este vorba de o zonă cu 600 de persoane din totalul de 3.600 cât are localitatea”, a declarat prefectul la Antena 3.

Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanța, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat, după ce pe 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cetățenii din cartier nu au respectat izolarea la domiciliu

La cererea autorităților, a fost realizat un screening al populației din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănțeni și al medicilor de familie. În urma acțiunii desfășurate, alte nouă persoane au fost confirmate cu COVID-19 din cele 31 testate.

În analiza de risc prezentată de DSP Constanța, se menționează și faptul că populația aflată în arealul propus pentru carantinare nu respectă izolarea la domiciliu și normele impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au luat la cunoștință că, în cartierul în cauză, există mai multe cazuri de infecții respiratorii nedeclarate. Zona delimitată este la nord de strada Vișinului, la est de strada Medgidiei, la sud de strada Salcâmului și la vest de strada Viorelelor.

În urmă cu trei zile, un cartier din orașul Babadag, județul Tulcea, a fost băgat în carantină după ce au fost confirmate 12 cazuri de coronavirus, iar jumătate dintre acestea în doar două zile.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că decizia de a se institui carantina în cartierul din Babadag a fost luată după ce locuitorii nu au respectat prevederile ordonanţelor militare intrate în vigoare în perioada pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT