Fotbal intern

Arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Reacția LPF! Se amână meciurile?

04.07.2020 | 13:22
Arbitrul Iulian Calin a fost depistat pozitiv cu COVID19 Reactia LPF Se amana meciurile
ADVERTISEMENT

Liga 1 primește încă o veste proastă după ce arbitrul Iulian Călin ar fi fost depistat pozitiv cu coronavirus, conform sport.ro.

Arbitrul a fost la centrul partidei dintre Academica Clinceni și Sepsi, 1-0, de pe data de 1 iulie.

Între timp, cazurile de coronavirus din fotbalul românesc se înmulțesc din ce în ce mai mult.

UPDATE, 4 iulie, ora 15:31 / Federația Română de Fotbal a anunțat că un arbitru a fost depistat pozitiv cu COVID-19, însă nu i-a dat numele: Federația Română de Fotbal anunță că încă un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări împreună cu toată brigada sa și nu va mai fi delegat în acest final de sezon. De asemenea, colegii săi au intrat în izolare, urmând ca luni să repete testele.

Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Aceștia au efectuat până acum trei teste, de la începutul lunii iunie și până în prezent.

ADVERTISEMENT

Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal”.


UPDATE, 4 iulie, ora 13:51 / Din cauza cazului de coronavirus depistat la arbitrul Iulian Călin și asistenții lui vor fi obligați să rămână în izolare. Mircea Grigoroiu trebuia să fie prezent la partida dintre FCSB și FC Botoșani, însă va fi înlocuit de Radu Ghinguleac.


UPDATE, 4 iulie, ora 13:23 / Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre noul caz de COVID-19 apărut în fotbalul românesc: „Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseara (n.r. asistentul Mircea Grigoriu) este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru.

ADVERTISEMENT

În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică”.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF.

Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1”, a mai spus Justin Ștefan pentru digisport.ro.


ȘTIRE INIȚIALĂ 4 iulie, ora 11:35

Arbitrul Iulian Călin, depistat pozitiv cu coronavirus

Iulian Călin ar fi depistat cu coronavirus, acesta antrenându-se recent cu arbitrul Robert Avram, depistat pozitiv cu coronavirus în urmă cu câteva zile.

Iulian Călin împreună cu tușierii Mircea Grigoroiu și Andrei Constantinescu au fost băgați în izolare. Mircea Grigoroiu urma să fie asistent la partida dintre FCSB și FC Botoșani, însă va fi înlocuit.

Jonathan Rodriguez, căpitanul lui FC Botoșani, depistat pozitiv cu coronavirus

Jonathan Rodriguez, căpitanul lui FC Botoșani, a fost depistat pozitiv cu coronavirus la revenirea în România: „Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Din nefericire pentru moldoveni, cazul de coronavirus al lui Jonathan Rodriguez nu a fost singurul de la echipă. Medicul lui FC Botoșani a fost depistat cu COVID-19 chiar cu o seară înainte de partida cu Universitatea Craiova, care a fost reprogramată și rejucată la o altă dată decât cea stabilită.

Totodată, în Liga 1 a mai existat un caz, și anume la Dinamo, magazinerul echipei fiind depistat cu coronavirus, motiv pentru care echipa lui Adrian Mihalcea nu a început meciurile de play-off odată cu restul formațiilor.

Andrei Marc, fostul fundaș al FCSB-ului, atrage atenția în privința coronavirusului, după ce el și cu colegul său de la Chiajna, Ionuț Biceanu au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

În urma celor două cazuri de coronavirus de la Chiajna, primele din fotbalul românesc, toată echipa a intrat în carantină.

Totodată, alte șase cazuri de COVID-19 au fost depistate și la Petrolul Ploiești, formație implicată în lupta pentru un loc în Liga 1.

ADVERTISEMENT