Sport

Încă un caz de dopaj în handbalul feminin românesc! Prima reacție a jucătoarei: „Am urmat un tratament prescris de medic”

Handbalul românesc se confruntă cu un nou caz de dopaj. După celebrul ”dosar Corona Brașov”, o nouă sportivă a fost suspendată, șase luni, pentru folosirea de substanțe interzise.
06.05.2022 | 10:55
Inca un caz de dopaj in handbalul feminin romanesc Prima reactie a jucatoarei Am urmat un tratament prescris de medic
Ana Maria Țicu a fost suspendată pentru dopaj
ADVERTISEMENT
06-05-2022
08:00

Ana Maria Ticu a reacționat după suspendarea de șase luni

Handbalista a oferit o declarație pentru Oltenia TV, în care a vorbit despre această decizie: „În urma unei probleme medicale, am urmat un tratament prescris de medic. Acest lucru s-a întâmplat în pauza competițională și mă bucur că nu am afectat cu nimic echipa, eu fiind în recuperare medicala in urma unei accidentări (ruptură de tendon).

Perioada de recuperare pentru problema mea medicală este de 6-9 luni. În cei 18 ani de când am început să practic acest sport, ce mi-a adus atâtea satisfacții am dus o viață de sportiv corectă din toate punctele de vedere și niciodată nu m-am gândit și nu am încercat să păcălesc acest sport și mai ales să recurg la alte metode.

Regret nespus această situație, în care s-a ajuns, mulțumesc tuturor celor care sunt alături de mine și sper să revin și mai puternică din toate punctele de vedere după această perioadă”.

O fostă câștigătoare a Cupei EHF a fost suspendată pentru o perioadă de șase luni pentru încălcarea reglementărilor antidoping. Sportiva în vârstă de 30 de ani are meciuri și în echipa națională a României.

Și-a recunoscut greșeala și va reveni pe teren peste două luni

Ana Maria Țicu este un nume important în sportul pe semicerc din țara noastră. Este multiplă campioană la juniori și componentă a loturilor naționale de junioare, tineret și seniori.

ADVERTISEMENT

Conducătoarea de joc a echipei SCM Craiova a fost suspendată pentru șase luni din orice activitate sportivă după ce Agenția Națională Anti-Doping a fost sesizată, iar sportiva acuzată de ”utilizare sau tentativă de a utiliza o susbstanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere de la Reglementările antidoping”, notează platforma handbalmania.ro.

Ca urmare a amintitei sesizări, Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis suspendarea handbalistei pentru o jumătate de an.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Țicu nu va mai sta departe de teren întrucât, în luna ianuarie când a început ancheta, ea și-a recunoscut greșeala și a fost cooperantă cu autoritățile de control.

Suspendarea intră în vigoare începând cu data de 11 martie anul curent, dar din cele șase luni i se va deduce și perioada cuprinsă între 11 ianuarie, de când nu a mai jucat, până la 11 martie de când a intrat în vigoare suspendarea.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ana Maria Țicu va putea reveni pe parchet la începutul sezonului viitor, mai exact pe 11 iulie când expiră perioada de suspendare.

Născută la Caracal, sportiva a evoluat întreaga carieră (la senioare) la SCM Craiova, alături de care a fost vicecampioană a României în 2018, an în care a cucerit și cupa EHF cu formația olteană.

ADVERTISEMENT

În același an, handbalista a suferit o accidentare cumplită. Și-a rupt mâna dreaptă în timpul unui meci Minaur Baia Mare. Din acel moment Ana Maria Țicu a ieșit din circuitul echipei naționale.

ADVERTISEMENT