Sport

Încă un club susţinut de guvernul maghiar va juca în SuperLiga? “De ce să nu aibă și Viktor Orban două echipe în prima divizie?!” Exclusiv

Ionel Ganea (48 de ani) a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că FC Csikszereda poate promova în sezonul viitor în SuperLiga, iar Ungaria ar avea astfel două reprezentante pe prima scenă a fotbalului românesc
23.08.2022 | 17:57
Inca un club sustinut de guvernul maghiar va juca in SuperLiga De ce sa nu aiba si Viktor Orban doua echipe in prima divizie Exclusiv
Ionel Ganea consideră că Sepsi se va califica în grupele Conference League, în timp ce pe Csikszereda o vede favorită la promovare. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noul sezon din Liga 2 Casa Pariurilor a început, iar FC Csikszereda Miercurea Ciuc se anunţa ca una dintre favoritele la promovare, mai ales că sezonul trecut a ratat play-off-ul în ultima etapă.

Ionel Ganea o vede pe Csikszereda favorită la promovarea în SuperLiga: „Dinamo nu are șanse. CSA Steaua nu are voie”

Ionel Ganea a analizat în exclusivitate pentru FANATIK despre lupta la promovare în Liga 2, unde are o favorită surpriză, pe Csikszereda. După primele două etape, ciucanii sunt pe penultimul loc, cu zero puncte şi golaveraj 1-3.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea nu le dă nicio șansă „câinilor” să promoveze în viitorul sezon în SuperLiga: „Dinamo nu are șanse să promoveze în Liga 1 anul ăsta. CSA Steaua nu are voie… Cred că o să fie multe pretendente. Va fi un campionat foarte slab”.

Csikszereda a fost aproape să ajungă play-off în sezonul trecut și are una dintre cele mai puternice academii din fotbalul românesc, iar Ionel Ganea îi vede favoriți la promovare: „Tot ce e posibil să promoveze Csikszereda. De ce să nu aibă și Viktor Orban două echipe în Liga 1?”.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea comentează prezența lui Viktor Orban la meciul lui Sepsi cu Olimpija Ljubljana: „Trebuie să ne luăm traducător”

Ionel Ganea este de acord cu Florin Răducioiu și crede că României nu i s-ar permite niciodată să creeze o astfel de comunitate în Ungaria: „Foarte bine! Felicitări și respect pentru ei. Să ne anunțe și pe noi oamenii ăștia când o să facă o asemenea comunitate românească în Ungaria sau prin alte țări. Atâta timp cât nu mai există interes pentru țara noastră, ci doar să fie distrusă, e foarte greu”.

Meciul din Conference League dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și Olimpija Ljubljana nu a fost cumpărat de nicio televiziune din România, iar partida a fost transmis de un post din Ungaria, pe canalul oficial al clubului.

ADVERTISEMENT

„Foarte bine că a fost meciul transmis doar în limba maghiară. Trebuie să ne luăm traducător. Oamenii țin la poporul lor, își apară culorile patriei și își reprezintă limba peste tot în lume”.

Ionel Ganea știe de ce Dinamo nu poate promova în prima ligă: „Mai au nevoie de mulți jucători”

Ionel Ganea e sigur că Dinamo nu va putea promova chiar dacă își va rezolva o parte din problemele financiare: „Mie mi se pare că băiețică ăsta, Iacob, deja vorbește prea mult și de-abia a venit. Ce fac fără bani? Să dea șmechereii ăia trei din DDB! Să aducă ei banii pe care i-au luat. 

ADVERTISEMENT

Sincer nu cred că au cum să promoveze. Părerea mea e că mai au nevoie de mulți jucători. Să aducă jucători Iacob cu Burcă”.

Ganea nu înțelege cu Iulian Mihăescu și Ionel Augustin au acceptat să preia Dinamo fără să aibă nimic semnat, iar acum au fost înlocuiți cu Ovidiu Burcă: „Eu nu înțeleg cum s-au dus Mihăescu cu Augustin să antreneze fără contract. Chiar n-am înțeles asta. Te bagi în seamă acolo….”.

ADVERTISEMENT