News

Încă un deces după explozia de la Rafinăria Petromidia. Un muncitor transferat în Germania a murit marți

Al doilea deces după explozia de la Rafinăria Petromidia. Un muncitor transferat în Germania a murit marți, anunță Rompetrol.
13.07.2021 | 16:12
Inca un deces dupa explozia de la Rafinaria Petromidia Un muncitor transferat in Germania a murit marti
ADVERTISEMENT

Încă un deces după explozia de la Rafinăria Petromidia, al doilea, a fost raportat marți. Unul dintre cei doi muncitori transferați în Germania a murit în cursul acestei zile.

Anunțul a fost făcut de compania Rompetrol. Conform reprezentanților acestei instituții, starea celuilalt pacient ajuns în afara țării este una stabilă.

ADVERTISEMENT

A murit unul dintre cei doi pacienți transferați în Germania după explozia de la Petromidia. A doilea deces după deflagrație

Conducerea Rompetrol a anunțat marți că unul dintre cei doi bărbați răniți în urma exploziei de la Petromidia a decedat într-un spital din Germania.

Pe 5 iulie, două persoane care au suferit arsuri grave în urma exploziei au fost transferate în Germania pentru tratament de specialitate.

ADVERTISEMENT

”Cu adânc regret, vă anunțăm că în cursul zilei, unul din cei doi colegi transferați de urgență în Germania, în urmă incidentului din cadrul Rafinăriei Petromidia, și-a pierdut viața.

Starea generală a pacientului a fost una stabilă pe tot parcursul internării, transferului și a tratamentelor de specialitate.

ADVERTISEMENT

Gândurile și toată susținerea noastră merg către familia colegului decedat. Al doilea coleg spitalizat în Germania este în acest moment stabil și răspunde la tratament”, au anunțat reprezentanții Rompetrol.

Într-o primă fază, cei doi bărbați, cu vârste de 53 și 58 de ani au fost internați la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri pe 30%, respectiv 25-40% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Conform EuropaFM, cel decedat este bărbatul de 58 de ani, care avea arsuri pe o suprafață de 37% din suprafața corpului.

O persoană a murit în ziua exploziei de la Petromidia

O explozie de proporții s-a produs vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort. Alte patru persoane au fost rănite.

Doi dintre răniți, care au avut arsuri, au fost transportaţi inițial cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală. Ulterior, după intervenția premierului Florin Cîțu, s-a decis transferul celor două persoane în Germania.

”Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris premierul pe Facebook, la acea dată.

ADVERTISEMENT
Tags: