News

Încă un deces după incendiul de la Matei Balș. Bilanțul morților urcă la 15

08.02.2021 | 09:36
Inca un deces dupa incendiul de la Matei Bals Bilantul mortilor urca la 15
ADVERTISEMENT

Crește bilanțul morților după tragedia de la Matei Balș. Ministerului Sănătății a anunțat că ultima victimă este un bărbat în vârstă de 89 de ani.

Pacientul fusese transferată după incendiul din 29 ianuarie într-un alt pavilion al spitalului Matei Balș. Bărbatul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS CoV-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate. Ancheta medico-legală va stabili cu exactitate cauzele decesului.

ADVERTISEMENT

Numărul victimelor implicate în incendiul de la Institutul Matei Balș a ajuns la 15. Cinci pacienți au fost declarați decedați în dimineața tragediei.

Bilanțul victimelor de la Matei Balș urcă la 15

“Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021″, a transmis M.S., luni, 8 februarie, conform hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății anunțase sâmbătă încă două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021. Acestea fuseseră transferate ulterior la alte spitale.

Una din victime este un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul fusese diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

ADVERTISEMENT

În al doilea caz, este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. De asemenea, și acest pacient avea o formă severă SARS-C0V-2 și comorbidități.

În total, 15 persoane au murit în urma incendiului de la Matei Balș sau după ce au fost transferate ulterior către alte spitale.

ADVERTISEMENT

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în alte spitale din Capitală.

ADVERTISEMENT