ADVERTISEMENT
News

Încă un dezastru pe fluviul Congo. 60 de oameni au murit și 240 de persoane au fost date dispărute

Autor: Flaviu Popa | 15.02.2021 | 23:02
Încă un dezastru pe fluviul Congo. 60 de oameni au murit și 240 de persoane au fost date dispărute
Peste 200 de oameni au fost dați dispăruți. Foto: www.24newshd.tv

Dezastru pe fluviul Congo, după un accident naval în urma căruia au murit 60 de persoane și 240 au fost date dispărute.

ADVERTISEMENT

Nava de pasageri scufundată transporta peste 700 de persoane și a naufragiat pe râul Congo, conform ministrului afacerilor umanitare al Republicii Democrate Congo.

300 de supraviețuitori ai accidentului au fost găsiți lângă locul accidentului în provincia Mai-Ndombe, în vestul țării, dar 240 sunt dați în continuare dispăruți.

ADVERTISEMENT

Dezastru pe fluviul Congo: 60 de morți

Potrivit anunțului făcut de Steve Mbikyai, accidentele cu vase sunt frecvente în Congo, care are foarte puține drumuri asfaltate pe teritoriul său împădurit. Navele sunt încărcate cu mult peste capacitatea lor, astfel că ajung să se scufunde.

Râul Congo și afluenții săi sunt singurul mijloc de a călători pe distanțe lungi pentru majoritatea oamenilor din Congo. „Suntem alături de familiile victimelor și cerem sancțiuni împotriva tuturor celor responsabili cu sectorul transporturilor”, a declarat Mbikayi, fără a oferi mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

În 2010, 138 de oameni au murit într-un accident naval din Republica Democrată Congo, după un accident produs în provincia de vest a țării, Bandundu.

Cu un an în urmă muriseră 73 de oameni după ce un accident se scufundase într-un lac din aceeași eregiune.

ADVERTISEMENT

Accidentele de acest gen au loc foarte des, din cauza supraglomerării sau a standardelor de siguranţă slabe. De altfel, în fiecare an zeci sau sute de oameni mor în astfel de accidente, iar autoritățile par incapabile să ia măsuri.

Allternativa avion e la fel de riscantă

Africanii au doar varianta zborului dacă vor să se deplaseze în țară, însă alternativa zborului e la fel de riscantă. În 2010 un avion s-a prăbușit în Congo, iar în accident au murit 21 de pasageri. Cauza accidentului e șocantă: un crocodil a ieșit dintr-o geantă sport și i-a speriat pe ceilalți pasageri, care au luat-o la fugă prin avion și au prăbușit aeronava.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, un pasager a supraviețuit și a povestit cele întâmplate. Alături de om a supraviețuit și reptila care provocase, de fapt, accidentul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!