Sport

Încă un duel românesc în cupele europene! Minaur și Brăila se bat pentru Final Four

20.02.2021 | 16:56
Inca un duel romanesc in cupele europene Minaur si Braila se bat pentru Final Four
ADVERTISEMENT

Echipele românești de handbal feminin se descurcă bine pe plan european în acest sezon. După șocul Râmnici Vâlcea – CSM București în play-off-ul Ligii Campionilor, vom avea un alt duel românesc în EHF European League: Minaur Baia Mare – Dunărea Brăila. 

Dunărea Brăila s-a calificat in extremis în sferturile de finală din European League după ce a învins cu 36-32 Kuban Krasnodar, în meciul decisiv pentru calificarea din grupa D. Unguroaicele de la Siofok au încheiat pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Încă un duel românesc în cupele europene! Minaur – Dunărea Brăila, în European League

Minaur Baia Mare a câștigat grupa C cu 10 puncte și va întâlni în dublă manșă pe Dunărea Brăila. Câștigătoarea acestui duel românesc se va califica în prima ediție din Final Four a noii competiții europene.

Duelul tur va avea loc pe 27/28 martie la Brăila, iar returul se va disputa pe 3/4 aprilie la Baia Mare. Minaur Baia Mare nu a mai disputat ultimele două meciuri din competiție, ele fiind câștigate la masa verde, scor 10-0, împotriva lui Thuringer.

ADVERTISEMENT

Dunărea Brăila, victorie clară împotriva lui Kuban Krasnodar

Dunărea Brăila a avut mult de tras pentru calificare. Într-o grupă destul de dificilă, elevele lui Nevem Hrupec au reușit două victorii în ultimele două etape (31-25 cu Fleury Loiret și 36-32 împotriva lui Kuban) și au reușit să urce pe locul doi în grupă, cu 7 puncte, unul mai mult decât rusoaicele.

Celălalt duel românesc din cupele europene este în Liga Campionilor. Și va fi un adevărat festin. CSM București joacă împotriva lui SCM Râmnicu Vâlcea. Turul este programat sâmbătă, 6 martie, în Sala Traian, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu la Sala Polivalentă.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea acestui duel se califică în sferturile Ligii Campionilor, acolo unde va fi o altă adversară redutabilă: ȚSKA Moscova sau Krim Ljubljana. Pentru fiecare dintre echipe este un traseu foarte dificil în drumul spre Final Four.

CSM București domină pe plan intern! Dunărea Brăila, abia pe locul 7

Pe plan intern, CSM București s-a desprins în fruntea clasamentului după derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea, câștigat cu 27-22 la mijlocul acestei săptămâni. “Tigroaicele” au 10 victorii în 10 etape și au un avans de 5 puncte față de Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul 3 cu 21 de puncte, în timp ce Dunărea Brăila este abia pe locul 7 cu 15 puncte. Echipa lui Neven Hrupec a rupt o serie de patru înfrângeri consecutive pe plan intern cu o victorie împotriva Măgurii Cisnădie, scor 29-28.

  • 7 goluri a marcat Alina Czeczi, cea mai bună marcatoare a Dunării împotriva lui Kuban
  • 10 puncte a adunat Minaur în grupa C

 

ADVERTISEMENT