News

Încă un focar de coronavirus, confirmat în România. A început ancheta epidemiologică

15.07.2020 | 20:09
Inca un focar de coronavirus confirmat in Romania A inceput ancheta epidemiologica
ADVERTISEMENT

O anchetă epidemiologică efectuată la un spital din Hunedoara a scos la iveală un nou focar de coronavirus. Șarpe asistente și o liftieră de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” au fost infectate cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică (DSP) confirmând acest lucru.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara a declarat miercuri, 15 iulie, că este vorba de cinci asistente care lucrează la secția Boli Infecțioase, una de la Dermatologie și alta de la Reumatologie. De asemenea, și liftiera spitalului a fost confirmată pozitiv la virusul din China.

ADVERTISEMENT

„Este un focar COVID-19. Sunt cinci asistente de la secţia de Boli Infecţioase, una de la Reumatologie, o asistentă de la Dermatologie şi o liftieră. Se face o anchetă epidemiologică”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda, relatează newsweek.ro.

Focar de coronavirus la un spital din Hunedoara. Șapte persoane au COVID-19

Totodată, purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că pe raza județului Hunedoara au fost confirmate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus 76 de persoane. Potrivit ultimelor date furnizate de Direcția de Sănătate Publică 40 dintre acestea sunt asimptomatice.

ADVERTISEMENT

Toți cei 40 de pacienți asimptomatici au refuzat internarea în spital, prezentând forme ușoare ale infecției cu virusul care a apărut la finalul anului trecut într-o piață de animale vii din China. Aceștia sunt izolați la domiciliu și sunt monitorizați de medicii de familie.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică arată că încă de la începutul pandemiei au fost confirmate 728 de cazuri de COVID-19 pe raza județului Hunedoara. În prezent, în România sunt infectați 34. 226 de oameni, în timp ce 22.155 s-au vindecat.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, declarații despre prelungirea stării de urgență

„Am derulat toată procedura. Am avut Grupul Tehnico-Ştiinţific şi s-a realizat împreună cu Centrul Naţional de Comandă şi Conducere a Intervenţiei nota de fundamentare, pe motivaţia de ce trebuie să fie prelungită starea de alertă şi a măsurilor care trebuie să fie implementate pe parcursul stării de alertă.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat şi măsurile au fost aprobate în cadrul CNSU şi urmează să supunem spre aprobare proiectul de hotărâre de Guvern. Nu e nicio restricție nouă, păstrăm aceleași măsuri. 

ADVERTISEMENT

Nu introducem nicio restricţie nouă, păstrăm acelaşi dispozitiv. Singura problemă pe care o avem până se aprobă legea este că va trebui să scoatem din anexa 3 textul despre izolare şi carantinare”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

ADVERTISEMENT