News

Încă un focar de coronavirus! Un sat din Buzău, în carantină: “Unii au fugit, alții au anunțat că se sinucid dacă sunt duși la spital”

09.05.2020 | 10:33
Inca un focar de coronavirus Un sat din Buzau in carantina Unii au fugit altii au anuntat ca se sinucid daca sunt dusi la spital
ADVERTISEMENT

Încă o localitate din România a intrat în carantină. Este vorba de satul Râmnicelu, din Buzău, după ce reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au depistat un focar de COVID-19 la o familie formată din șapte membri, potrivit Prefecturii Buzău. 

Încă un focar de coronavirus! Un sat din Buzău, în carantină

Totul a pornit de la un bărbat de 30 de ani care a fost confirmat pe 3 mai cu infecție cu noul coronavirus la Spitalul din Focșani, unde s-a prezentat pentru investigații medicale. Înainte, el fusese plecat la Suceava.

ADVERTISEMENT

După testare, pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. La ancheta epidemiologică declanșată imediat după ce bărbatul a fost depistat pozitiv s-au identificat alți șase contacți ai bărbatului, toți provenind din aceeași familie.

“Alţii nu au vrut să li se ia probe, altul a zis că se sinucide, dacă nu îl lăsăm în pace”

Aceștia au fost testați pe 5 mai și confirmați pozitiv două zile mai târziu, pacienții fiind internați tot la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

ADVERTISEMENT

Primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu, a declarat că mulți dintre contacții direcți ai bărbatului nu au vrut să fie testați, unii plecând din localitate, iar alții au amenințat “că se sinucid” dacă vor fi testați.

“Sunt trei familii cu 20 de persoane în casa lui, am luat probe cu DSP pentru şapte persoane, ceilalţi fie nu erau în localitate, fie, alţii nu au vrut să li se ia probe, altul a zis că se sinucide, dacă nu îl lăsăm în pace, cu toate că erau forţe de Jandarmi, Poliţie.

ADVERTISEMENT

S-a făcut o comisie şi s-a raportat la MAI. În satul Râmnicelu, sunt 4.000 de locuitori, din care 2.600 de etnie romă, unde s-a depistat şi cazul”, a precizat primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu la Antena 3.

“Poate deveni o situaţie gravă, dacă nu se iau toate măsurile”

Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a declarat că situația poate degenera, în condițiile în care mai mulți contacți direcți nu au fost găsiți încă: “Poate deveni o situaţie gravă, dacă nu se iau toate măsurile”, a atras atenţia primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan.

ADVERTISEMENT

Satul a fost împrejmuit de reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției, susțin autoritățile locale. Reprezentanții Prefecturii Buzău au precizat că, având în vedere lipsa oricărei forme de cooperare a populației din acest sat este motivul pentru care au propus instituirea măsurii de carantină în satul Râmnicelu.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: