ADVERTISEMENT
News

Încă un focar de infecție în Prahova. 44 de persoane s-au infectat cu Covid-19 într-un centru social

Autor: Flaviu Popa | 25.09.2020 | 15:29
Încă un focar de infecție în Prahova. 44 de persoane s-au infectat cu Covid-19 într-un centru social
Medicii de las Timișoara au descoperit un nou tratament. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un nou focar de infecție cu Covid-19 într-un centru social din Prahova, unde nu mai puțin de 44 de persoane au fost infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

La nivel județean s-a dublat numărul cazurilor noi față de zilele trecute, un motiv în plus de ingrijorare pentru autoritățile județene.

26 de internați și 16 dintre angajații centrului au fost diagnosticați cu Covid-19 în urma unor testări periodice.

ADVERTISEMENT

Prahova a identificat un nou focar de infecție cu Covid-19

Conform News.ro, în județul Prahova au fost raportate 87 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, cifra fiind dublă față de media raportată la nivelul județului în ultima lună.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unităţile medico-sociale din judeţ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorţeni, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 angajaţi (dintr-un total de 124 de persoane) şi 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecţia unităţii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluaţi.

ADVERTISEMENT

Doi sunt internaţi, iar ceilalţi sunt izolaţi în unitatea medico-socială, fiind separaţi de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmaţi vor fi evaluaţi zilnic de un medic”, a anunțat Prefectura Prahova.

Prahova rămâne în topul nedorit al infectărilor cu Covid-19 și a înregistrat 87 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în condițiile în care în ultimele zile cifra era sub 50 de cazuri noi pe zi.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor oficiale, categoria de vârstă cea mai afectată de Covid-19 este 80+ ani, nu mai puțin 17 cazuri. În categoria 19-39 ani au fost infectați 7 oameni, în timp ce nouă persoane sub 18 ani s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus.

Județul Prahova dispune de 378 de locuri destinate pacienților cu Covid-19, dintre care 213 sunt deja ocupate. La secțiile de Terapie Intensivă sunt 4 locuri libere, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!