News

Încă un județ impune mască obligatorie în spațiile deschise aglomerate. Unde s-au impus măsurile

07.08.2020 | 12:25
Inca un judet impune masca obligatorie in spatiile deschise aglomerate Unde sau impus masurile
ADVERTISEMENT

Încă un județ din România impune mască de protecție obligatorie în spațiile deschise aglomerate pentru a proteja populația în fața riscului de infectare cu Covid-19.

După ce ieri, Clujul a anunțat această măsură, a venit acum rândul celor din Bistrița-Năsăud să se ralieze zonelor din țară care impun portul acestui echipament de protecție.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre potrivit căreia masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din județ.

Mască obligatorie în spațiile deschise aglomerate în Bistriț-Năsăud

Conform comunicatului emis de Prefectură, masca devine obligatorie piețe, târguri, oboare (piețe agroalimentare, târguri de produse tradiționale, târguri de mașini, vânzare de produse în aer liber și alte asemenea), precum și în zonele de îmbarcare și așteptare (stații de autobuz, de autocar, peroane din gări și autogări, platforme industriale).

ADVERTISEMENT

Totodată, măsura trebuie aplicată de toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Bistrița-Năsăud care au împlinit vârsta de 5 ani.

Sunt exceptate de la purtarea măștii persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).

ADVERTISEMENT

În materialul emis presei se mai precizează că toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă asigură implementarea prevederilor noii hotărâri şi, împreună cu administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise, au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Ce județe au impus masca de protecție obligatorie și în spațiile deschise

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate a devenit obligatorie în peste 20 de judeţe din România, după ce Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă când şi unde se pot aplica noile restricţii în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Masca a devenit obligatorie şi în aer liber în următoarele judeţe: Arad, Argeş, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. La Călăraşi, portul măştii în spaţiile deschise aglomerate este la nivel de recomandare, nu obligație.

ADVERTISEMENT
Tags: