Sport

Încă un litigiu pierdut de Gigi Becali: patronul FCSB trebuie să-i plătească o sumă imensă lui Bogdan Planic!

FCSB a pierdut litigiul cu Bogdan Planic, astfel că patronul Gigi Becali va trebui să-i plătească o sumă de bani însemnată fostului său jucător.
10.06.2021 | 19:35
Inca un litigiu pierdut de Gigi Becali patronul FCSB trebuie sai plateasca o suma imensa lui Bogdan Planic
ADVERTISEMENT

Polonezul Lukasz Gikiewicz a rupt tăcerea după ce a câștigat procesul cu FCSB, iar Gigi Becali va trebui să îi plătească daune jucătorului în valoare de 100.000 de euro.

Doar că patronul FCSB a primit încă o veste proastă după ce a pierdut încă un proces intentat de un fost jucător al echipei pe care o finanțează.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a pierdut încă un proces. Trebuie să îi plătească lui Bogdan Planic aproape 170.000 de euro

Necazurile se țin lanț de patronul FCSB, care pierde procese pe bandă rulantă împotriva foștilor jucători ai echipei, care au dat clubul în judecată pentru a-și recupera banii, după ce au intrat în dizgrația omului de afaceri.

Este și cazul lui Bogdan Planic, care a primit un verdict pozitiv din partea Camerei de Soluționare a Litigiilor de la FIFA și va primi o sumă uriașă după ce a fost dat afară de la FCSB, anunță gsp.ro. Ba, mai mult, dacă suma nu va fi integral achitată într-o lună și jumătate, FCSB ar putea primi interdicție la transferuri în următoarele trei perioade de mercatto, ceea ce cu siguranță ar fi o lovitură uriașă.

ADVERTISEMENT

Fundașul central sârb a fost băgat cu forța în șomaj tehnic alături de alți cinci jucători ai FCSB, trei dintre ei reușind de asemenea să câștige procesele intentate clubului. Jucătorul a reziliat contractul după ce a fost neplătit două luni, deoarece refuzase diminuarea salariului și conform reglementărilor UEFA cu privire la jucătorii străini a putut părăsi echipa.

Ce bani are de primit Bogdan Planic de la FCSB

  • 26.000 de euro salarii restante;
  • 1.800 de euro din chirii, pe care clubul nu le-a mai achitat în ultima perioadă;
  • 96.000 de euro din salariile rămase de achitat din contractul cu FCSB, care urma să expire în iunie 2021. Acești bani au rezultat după ce s-a scăzut din salariul său pe un an (186.000 de euro) suma de 90.000 de euro pe care Planic a câștigat-o în această perioadă la Maccabi Haifa;
  • 45.000 de euro, echivalentul a 3 salarii compensatorii, conform unui articol din regulamentul FIFA;
  • TOTAL = 168.800 de euro
ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu Bogdan Planic după ce a plecat de la FCSB

După ce a refuzat diminuarea cu 50% a salariului și a reziliat contractul cu FCSB, fundașul de 29 de ani a semnat pe 6 septembrie 2020 cu Maccabi Haifa, unde s-a impus imediat ca titular. Bogdan Planic a jucat în 36 de partide pentru israelieni, reușind patru goluri și o pasă decisivă, iar acum este evaluat la 800.000 de euro conform transfermarkt.

Jucătorul mai are doi ani contract cu Maccabi, cu care a cucerit titlul în Israel în acest sezon și va evolua în preliminariile UEFA Champions League, unde ar putea întâlni-o chiar pe campioana României, CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Bogdan Planic a evoluat trei sezoane în tricoul FCSB și a jucat 70 de meciuri, fiind adus de către Mihai Stoica de la Vojvodina Novi Sad pentru doar 300.000 de euro, iar cota lui a crescut la finalul lui 2019 la 2,9 milioane de euro.

Câți bani mai are de plătit Gigi Becali în urma litigiilor cu jucătorii

Gigi Becali trebuie să bage adânc mâna în buzunar din cauza proceselor pierdute cu foști jucători ai FCSB-ului. Este și cazul lui Adi Popa, Alexandru Stan și Cristi Bălgrădean, care au fost băgați în șomaj tehnic după ce au refuzat înjumătățirea salariilor.

Patronul FCSB a trebuit să le plătească celor trei nu mai puțin de 94.500 de euro, iar acum va trebui să îi achite încă 100.000 de euro polonezului Gikiewicz. În total, doar pentru aceste procese, Gigi Becali va trebuie să achite suma de 366.300 de euro, deloc de neglijat ținând cont de criza financiară cauzată de pandemie.

Doar că omul de afaceri nu e deloc îngrijorat de acest lucru și nu pare foarte afectat, după ce tocmai a refuzat o ofertă de 13 milioane de euro din Italia, pentru „perla” Octavian Popescu: „Octavian Popescu e un jucător pe care poți să iei 50 de milioane de euro, dacă el la 18 ani joacă titular și nu îi ia nimeni locul, el poate să ajungă să valoreze și 100 de milioane de euro, de ce să dau pe cineva cu 13 milioane de euro, pe care pot să iau mult mai mult”, s-a lăudat patronul FCSB.

  • 366.300 de euro a pierdut Gigi Becali în urma litigiilor cu foștii jucători ai FCSB

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT