News

Încă un manager de spital schimbat de Vlad Voiculescu: ”I-au fost aduse la cunoștință o serie de nereguli”

16.02.2021 | 17:39
Inca un manager de spital schimbat de Vlad Voiculescu Iau fost aduse la cunostinta o serie de nereguli
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a schimbat încă un manager de spital. Acesta a numit-o marți pe medicul Olimpia-Iulia Zoican în funcția de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. “Prof. Dr Dorin Hociotă” din București.

Iulia Zoican o înlocuiește la conducerea institutului pe Andreea-Natalia Marinescu, care conducea spitalul încă din anul 2009. Contractul fostului manager expirase, a transmis Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Este a doua schimbare la conducerea unui spital pe care o face Vlad Voiculescu în mandatul său, după demiterea managerului Spitalului Județean din Cluj.

Vlad Voiculescu schimbă managerul la Institutul ORL “Dorin Hociotă”

”Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, i-au fost aduse la cunoștință o serie de nereguli la nivelul unității sanitare în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o săptămâna trecută cu o parte a personalului medical al institutului”, se arată în comunatul 

ADVERTISEMENT

Întâlnirea a fost organizată ca urmare a petiției publice lansată de mai mulți medici în mai 2018, în care acuzau, printre altele, imposibilitatea utilizării tuturor sălilor de operație ale instituției de către toți medicii angajați, acestea fiind “rezervate” și “închise” cu riscul periclitării stării de sănătate a pacienților,

imposibilitatea asigurării de către medicii din gardă a asistenței medicale de urgență în gărzi la standarde și în condiții optime pentru pacienți și un mod de adresare ofensator, jignitor și umilitor în unitatea medicală”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

“Voi fi partenerul medicilor și al întregului personal din spitale care își fac meseria la cele mai înalte standarde de profesionalism, cu empatie și cu respect pentru pacienți și colegi”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform sursei citate.

Continuă problemele pentru ministrul Sănătății. În parlament s-a dezbătut moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Social democrații i-au strigat să-și dea demisia, iar Voiculescu le-a răspuns că ei sunt vinovați pentru starea în care a ajuns sistemul sanitar din România.

ADVERTISEMENT